Изложби

Изложба посветена на Тим Бъртън. Отворена покана за визуални артисти

Краен срок за участие: 31 октомври 2023 г.

Изложба посветена на Тим Бъртън. Отворена покана за визуални артисти
◊ ПОКАНА
 
Cryptid Art Space организира изложба-трибют с произведения, вдъхновени от творчеството на култовия режисьор и художник Тим Бъртън.
 
Ако естетиката на Тим Бъртън ви е близка, ако по някакъв начин той е повлиял върху това, което правите или просто харесвате филмите му, изпратете за участие до две ваши работи и кратка творческа биография на cryptidartspace@gmail.com
 
Приемат се картини, рисунки, колажи, дигитални творби и фотографии с размери не повече от 40 x 40 см или скулптури не по-големи от 30 x 30 x 30 см.
 
Крайният срок е 31 октомври 2023 г. Участниците ще бъдат селектирани от екипа на Cryptid Art Space, а изложбата ще се проведе от 7 до 21 декември 2023 г.
 
Очакваме вашите предложения!
 
Тимъти Уолтър Бъртън (р. 1958) е американски кинодеец, художник и аниматор, известен с готик-фентъзи и хорър филми като „Бийтълджус", „Едуард Ножиците", „Кошмарът преди Коледа", „Ед Ууд", „Слийпи Холоу", „Булката труп", „Суини Тод" и „Франкенуини", но и с блокбъстъри, сред които „Батман", „Батман се завръща" и „Чарли и шоколадовата фабрика".
Има две номинации за „Оскар" и три за наградите БАФТА. Носител е на „Еми" и „Златен глобус" и е удостоен с две награди за цялостно творчество – „Златен лъв" от филмовия фестивал във Венеция и наградата на кинофестивала Люмиер.
 
Филмите на Бъртън обхващат множество жанрове, но всички запазват неговата неподражаема естетика. За отличителния му мрачен и приказно-чудат стил е измислено определението „Burtonesque".
 
 
Cryptid Art Space (гр. София, ул. "Димитър Трайкович" 1)
Instagram: cryptid.art.space
 
 
Автор:
Cryptid Art Space
Публикация:
25.05.2023 г. 15:28
Посетено:
524
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/37019-izlozhba-posvetena-na-tim-bartan-otvorena-pokana-za-vizualni-artisti