Изложби

ХХ Годишна изложба на деца от Ателие "Приказен свят", с ръководител Татяна Антонова

Откриване на 24 май в Дом на културата "Средец"

ХХ Годишна изложба на деца от Ателие "Приказен свят", с ръководител Татяна Антонова

◊ ПОКАНА

ХХ Годишна изложба на деца от Ателие "Приказен свят", с ръководител Татяна Антонова

За двадесети пореден път в София, Ателие "Приказен свят" кани деца, родители, приятели и любители на детското творчество, на подобно събитие. Ще бъдат представени рисунки, на различни теми, изпълнени в различни техники и формати, създадени от възпитаниците на г-жа Антонова, през изтичащата 2022/2023 учебна година.

По случай светлата дата, на която се открива изложбата - 24 май, акцент в нея ще бъде завършеното наскоро пано-инсталация "Нашата Азбука". Тя е дело на деца на възраст от 6 до 17 години, направена е от екологично чисти материали като картон, памучни и конопени въжета, вестници и корк, на принцип близък до апликация и папие маше. По традиция, Ателие "Приказен свят" връчва дипломи на всички деца, представили се успешно през изминалия период, отличава своите възпитаници, обучавали се повече от пет и десет години, а също и раздава получените до момента награди и отличия, от наши и чуждестранни конкурси, в които участва редовно, от самото си създаване. Светът на изкуството е вълшебство, а в съчетание с детската непосредственост и фантазия, ни прави свидетели на истинско чудо. Заповядайте и бъдете съпричастни с този невероятен и завладяващ Приказен свят! 

 Ателие "Приказен свят" е създадено през 2003 г., в него се обучават деца от цяла София, на възраст над 4 години. Ръководител и създател на Ателието е Татяна Антонова, художник - магистър по изобразително изкуство, член на СБХ Секция "13", от 1994 г.

Целта на обучението е интересът на децата да бъде провокиран с работа в различни жанрове и формати, експерименти с техниките, използване на професионални художествени материали, в съчетание с креативност и индивидуален подход към всяко дете.

Многобройни са участията, наградите и отличията на децата от Ателието в наши и чуждестранни изложби и конкурси, в страни като: Австрия, Азербайджан, Аржентина, Беларус, Германия, Грузия, Гърция, Египет, Индия, Иран, Италия, Китай, Латвия, Литва, С. Македония, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, САЩ, Словакия, Словения, Сърбия, Турция, Унгария, Финландия, Франция, Чехия и Япония и разбира се – България.

На XVIII Биенале на детската рисунка в Канагава, Япония, през 2015 г. 7-годишната Димана Стоянова, възпитаничка на Ателие "Приказен свят", завоюва със своята творба най-високото отличие – Гран При, в конкуренция с 26 471 рисунки на деца от 95 страни по света.

 

Автор:
Калина Петкова
Публикация:
23.05.2023 г. 22:53
Посетено:
370
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/36984-hh-godishna-izlozhba-na-detsa-ot-atelie-prikazen-svyat-s-rakovoditel-tatyana-antonova