Изложби

Майки, деца и други

Галерия Артин 2007

◊ СЪБИТИЕТО

Изложба "Майки, деца и други"

Изложбата се организира по идея на Рая Георгиева и включва
живопис, фотография и скулптура

Участват:

. Галина Станева и Божана
. Кремена Цанкова и Ирина
. Любов Иванова и Рая
. Стефка Кънчева и Карина
. Рая Георгиева и Георги
. Тереза Зиковска и Люба и Александър


Изложбата ще се открие на 23 март 2007 (петък) от 18 ч.


◊ ВРЕМЕ И МЯСТО

На 22 март 2007, четвъртък, от 14 часа
Галерия АРТИН - ул. "Княз Борис" № 57


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Майки, деца и други е проект, в който авторките участват със своите деца. Всяка от тях се представя с едроформатни принтове на децата и едно произведение (живопис, скулптура, рисунка, обект) преди и след появата им.

Поканените художнички споделят идеята, че възприемат собствените си деца като произведения на изкуството и даже шедьоври, а произведенията на изкуството като свои деца. Аналогията е защото едните творби изразяват  отношението към живота, а другите са самият живот.
Искам да покажа и андрогинната същност на жената- художник, сравнявайки работите преди/след, като правя паралел с вътрешната осъзнатост на твореца, достигащ до състояния на духа, в които намира изява по неповторим начин.

Тази изложба (проект) е част от търсене на творческа идентичност във все по-алиенирания социум. Поканените художнички са представители на младото артпоколение и са творци на новосъздадени шедьоври. Галина Станева и Божана (8 месеца), Кремена Цанкова и Ирина (3 години и  10 месеца), Любов Василева и Рая (3 години и 11 месеца), Стефка Чолакова-Кънчева и Карина (1 година и 8 месеца), Тереза Зиковска и Люба (5 години) и Александър (4 месеца) и Рая Георгиева и Георги (9 месеца).

Рая Георгиева
Автор:
Публикация:
22.03.2007 г. 11:24
Етикети:
Посетено:
761
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/3696-mayki-detsa-i-drugi