Изложби

"Подаванка с център" - интерпретативно-инструкционни колажи на Антоанета Куик

Изложба в Cryptid Art Space - София

"Подаванка с център" - интерпретативно-инструкционни колажи на Антоанета Куик

Cryptid Art Space представя

"Подаванка с център"

Интерпретативно-инструкционни колажи на Антоанета Куик

15 – 20 май 2023

Откриване на изложбата: 15 май 2023, 18:00 ч.

Антоанета Куик: "Преди години в изоставеното училище на селото, в което съм прекарвала детските си лета, намерих куп вехти съкровища, сред които и пластмасови соц табла с прилежно онагледени физкултурни инструкции за игра с топка.

Училището вече е превърнато в старчески дом, а героите от инструкционните табла, несъзнали безпотребността си, вече са в София. И импулсивно ги замесих в нови спортни дисциплини, с нови правила, с нови лица. Но подаванката трябваше да си остане с център, макар че нито вече я наричаме така, нито сме достатъчно центрирани.

Някъде между носталгичния наивизъм от миналото и магическия реализъм на бъдещето намерихме топката и продължихме да си я подаваме. От селския физкултурен салон до центъра на столицата. От деца - на старци.

Поеми и подай нататък!"

 

Антоанета Куик е икономист по образование и артист по желание. Експериментира в различни творчески области, водена от спонтанната наслада и (не)ограничени възможности на колажа в различните му форми. Обича да си играе със символи, абсурди, нормативи и крайности, в търсене на баланс.

В изложбата "Подаванка с център" в Cryptid Art Space, Антоанета представя серия от колажи върху намерени табла от комунистическия режим с нагледни инструкции за игра с топка, като своеобразна метафора за жонглирането с времето и пространството.

Откриване: 15.05.2023, 18:00 ч.,
Cryptid Art Space (гр. София, ул. "Димитър Трайкович" 1)

Автор:
Cryptid Art Space
Публикация:
14.05.2023 г. 15:08
Етикети:
Антоанета КуикизложбаCryptid Art Space
Интерпретативно-инструкционни колажи
"Подаванка с център"
Посетено:
280
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/36919-podavanka-s-tsentar-interpretativno-instruktsionni-kolazhi-na-antoaneta-kuik