Изложби

Изкуството на природата: рисунки на птици изпълват Национален природонаучен музей – БАН

Изложба "Птици" в зала „Левентис“ от 27 април до 30 юни 2023

Изкуството на природата: рисунки на птици изпълват Национален природонаучен музей – БАН

Изкуството на природата: рисунки на родни птици изпълват  Национален природонаучен музей – БАН

Част от огромното царство на птиците в България и дивата му свобода могат да бъде видени от 27 април в Национален природонаучен музей – БАН, благодарение на усилията на издателство „Българска илюстрация”, Дружество на анималисти, флористи и научни илюстратори (ДАФНИ) и всички, които се включиха в пленера по случай Световния ден за рисуване на птици и ателиетата по илюстрация с учениците от ПГИИ „Проф. Николай Райнов“.

Изложбата, която е част от кампанията на изданието „Птиците на моята хранилка“ на издателство „Българска илюстрация“, представя бързи скици, реалистични акварели, рисунки и фотографии на птици, сред които любопитни синигери, пухкави малки патета, подскачащи катерички (те не са птици) и дори розови пеликани. Експозицията включва рисунки и на професионални научни илюстратори, и на участници, които изпратиха своите картини онлайн от различни краища на страната.

Изложбата ще бъде отворена за посетители в зала „Левентис“ на Национален природонаучен музей – БАН, бул. „Цар Освободител“ 1, до 30 юни (петък), всеки ден от 10:00 - 18:30 ч.

 

* * *

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и в партньорство с Национален природонаучен музей - БАН, Дружество на анималисти, флористи и научни илюстратори – ДАФНИ и издателство „Българска илюстрация“.

 

Автор:
Публикация:
25.04.2023 г. 13:07
Етикети:
издателство „Българска илюстрация”рисункиизложба
"Птици"
Национален природонаучен музей – БАН
Посетено:
352
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/36799-izkustvoto-na-prirodata-risunki-na-ptitsi-izpalvat-natsionalen-prirodonauchen-muzey-ban