Изложби

Галерия "Възраждане" представя великолепния творчески тандем Валентина Чернева и Милен Маринов

С изложба живопис "Под едно небе"

◊ ПОКАНА

Галерия "Възраждане" Ви кани на „Под едно небе“ - изложба живопис на творческия тандем Валентина Чернева - Cherry и Милен Маринов.

Откриването е на 18.04.2023 г., вторник, от 18:00 ч. Творбите ще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 08.05.2023 г.

Варненският артистичен тандем Валентина Чернева и Милен Маринов са истински, неподправени сюрреалисти. Двамата автори владеят перфектно всички компоненти на сюрреализма. Те са удивителни рисувачи, което им помага да извайват чудесните си идеи в прекрасно формуване. В картините им има и поезия, и мечтателност, и необикновени хрумвания в сюжетите. Има и социални моменти, които кореспондират с настоящето ни. Има и много, много красота и финес. Творбите им са носители на онази магичност, омайност и артистичност, които могат да бъдат създадени единствено с прийомите на сюрреализма; не на последно място често съчетан с определен символизъм.

                                        Краси Алексиева, 2023 г.

   Повече за изложбата вижте тук: https://online.fliphtml5.com/djhgs/fhfe/

Валентина Чернева - Cherry

През 1970 г. родена в Разград. През 1989 г. завършва Национална Гимназия за Приложни Изкуства „Професор Венко Колев” – гр. Троян, специалност керамика, майстор-грънчар II разряд. Член на Сдружението на художниците – Варна. Има осъществени 5 самостоятелни изложби и три в тандем с Милен Маринов. Автор е на илюстрациите на пет книги. Носител е на две втори награди по живопис и една специална награда от национален конкурс „Диря в морето“ – Български Моряшки Синдикат – Варна през 2019 г., 2020 г. и 2022 г. 

Милен Маринов

Роден през 1965 г. във Варна. Образование: 1988 -93 г. Национална Художествена Академия – София, Магистърска степен специалност Консервация и реставрация на произведения на изкуството. Член на Сдружение на художниците – Варна, член на управителния съвет. Има осъществени 8 самостоятелни изложби, 3 в тандем с Валентина Чернева и още няколко заедно с Евелина Пенева, Валери Ценов и Красимир Генов. Награди: 2022 – Награда за живопис на община Варна; Есенен салон 2021 - Отличие от Галерия" Арт Маркони" – за свеж и нетрадиционен поглед към проекта „Портрет на Варна в 100 живописни платна”; 2021 - II награда за живопис на Национален конкурс „Диря в морето“; 2019 - I награда за живопис на Национален конкурс „Диря в морето“.

 

Автор:
Сим Алексиев
Публикация:
14.04.2023 г. 15:49
Етикети:
Милен МариновПловдивгалерия "Възраждане"изложбаживопис
Валентина Чернева- Cherry
„Под едно небе“
Посетено:
1270
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/36724-galeriya-vazrazhdane-predstavya-velikolepniya-tvorcheski-tandem-valentina-cherneva-i-milen-marinov