Изложби

„Тя - красотата на света" - втора част от сборна Международна фотографска изложба, посветена на жените

На входа на Морска градина Варна, пред хотел "Одесос", до 31 март 2023 г.

На вече познатото за варненци пространство за визуално изкуство на открито пред хотел "Одесос", на входа на Морската градина, е разположена втора част от сборната Международна фотографска изложба „ТЯ“, посветена на жените – „Красотата на света“.

След като в първата част организаторите от Varna Open Art ни представиха глобална хроника за живота на жените, ежедневните предизвикателства пред тях и условията им на живот по света, в настоящата изложба са подбрани фотографии, които разказват за красотата на женската идентичност и показват разнообразието от състояния и роли на жените по света днес, видени през обектива на 42 фотографи от 26 държави на 5 континента.  

Фотографиите са автентичен съвременен разказ, обхващащ портрети, сцени и ситуации, заснети през последните години, и представя автори от България, Румъния, Турция, Кипър, Хърватия, Полша, Чехия, Словения, Унгария, Германия, Франция, Белгия, Англия, Шотландия, Ирландия, Италия, Испания, Индия, Русия, Оман, Катар, Кувейт, Саудитска Арабия, Израел, Китай, Тайван, Макао, Хонг Конг, Индонезия, Малайзия, Австралия, Канада, САЩ и др. Обединени в едно пространство от обща концепция, те представят своите документални и артистични подходи към темата в многообразие от различни фотографски жанрове.

Изложбата се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Фотографиите са изложени на открито пред хотел "Одесос", на входа на Морска градина Варна, и са на разположение на посетителите денонощно до 31 март 2023.

 

 

Автор:
Елена Бойчева
Публикация:
18.03.2023 г. 16:50
Етикети:
Varna Open ArtМорска градинаВарна
Международна фотографска изложба
„Тя – красотата на света“
Посетено:
384
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/36577-tya-krasotata-na-sveta-vtora-chast-ot-sborna-mezhdunarodna-fotografska-izlozhba-posvetena-na-zhenite