Изложби

"Кайтсърф наранявания: преработване на нещастиe" - самостоятелна изложба на Иван Мудов

07 март - 03 април 2023, ONE Gallery

"Кайтсърф наранявания: преработване на нещастиe" - самостоятелна изложба на Иван Мудов

One Gallery представя

Кайтсърф наранявания: преработване на нещастиe

Иван Мудов

07.03. - 03.04.2023 

Откриване: 07.03.2023, 18:00 ч.

 

Кайтсърф наранявания: преработване на нещастие

Иван Мудов процъфтява в поемането на рискове и преминаването на граници. Последната му работа, създадена след множество наранявания от кайтсърфинг, е баланс между неговата физическа издръжливост и творчески дух. Мудов е взел хвърчилата си и ги е превърнал в серия от 25 изпълнени с живот картини и колажи, които улавят енергията и движението на спорта и крехкостта на човешкото тяло.

Творбите, изложени в самостоятелната му изложба в One Gallery, са визуално представяне на склонността на Мудов да превръща нещастието в изкуство. Всяко произведение включва уникални шарки и текстури, създадени с помощта на скъсана и протрита тъкан на хвърчилата. Цветовете са смели и ярки, с усещане за движение и динамика, които отразяват адреналиновия прилив от кайтсърфинг. Те са омекотени от прозрачен слой бяла тъкан, който им придава определен млечен нюанс и предлага мистериозен лечебен ефект. Творбите варират по размер и мащаб, от малки, интимни колажи до по-големи експанзивни картини.

Изложбата ще бъде показана само за няколко часа, тъй като Мудов планира да я свали и да създаде напълно ново шоу по време на откриването. Този акт на творческо унищожение отразява желанието на художника да прегърне промяната и да поеме рискове в преследване на своята артистична визия.
 

Текст: ChatGPT*

*Възможно е текстът да съдържа неточни и неверни твърдения.

Автор:
ONE Gallery
Публикация:
06.03.2023 г. 13:24
Етикети:
Иван Мудовсамостоятелна изложбаONE Gallery
"Кайтсърф наранявания: преработване на нещастиe"
Посетено:
365
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/36506-kaytsarf-naranyavaniya-prerabotvane-na-neshtastie-samostoyatelna-izlozhba-na-ivan-mudov