Изложби

Изложба онлайн: "Среща между две четки"

Японска калиграфия, монохромна абстракция и суми-е от Б. Богдев и В. Петкова

Изложба онлайн: "Среща между две четки"
 
Японска калиграфия и монохромно абстрактно изкуство - с източен туш и със смесени техники. Суми-е рисунки, които не можеш да поправиш, след като четката веднъж е докоснала листа хартия и творби на спонтанния израз и чувство - нито "мислени", нито "немислени":

От една страна - съобразяване с канони, от друга страна - пълна свобода на израза на таланта: Венелина Петкова и Богдан Богдев.
 
Посетете нашата експериментална онлайн изложба "Среща между две четки", срещаща не само нас двамата като хора, търсещи път и себеизраз в изкуството между Изтока и Запада, но и между два подхода в това търсене.
 
Каква е разликата между суми-е рисунката и акварела, или между суми-е рисунката и графичната рисунка? Къде се крие красотата на източната калиграфия - традиционна и съвременна? Къде са допирните точки между нея и абстрактното монохромно изкуство?
 
Твърде много въпроси, наистина, но ако следите нашата онлайн изложба, ще положим усилия да споделим каквото чувстваме и знаем.
 
В рамките на онлайн изложбата, която надявам се, ще е ценен експеримент, ви каним и на среща-демонстрация онлайн, за да практикуваме заедно или просто да поговорим: за хора, които проявяват интерес към Шодо (пътят на четката, японска калиграфия) или суми-е рисуването, или искат да се запознаят с тях (датата за онлайн среща ще бъде обявена допълнително).
 
Следвайте проявата ни тук: https://www.facebook.com/events/998382541122249 
Автор:
Венелина Петкова
Публикация:
22.02.2023 г. 00:02
Етикети:
Венелина ПетковаКалиграфияЯпония
експериментална онлайн изложба
монохромна живопис
американски абстрактен експресионизъм
Богдан Богдев
Посетено:
422
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/36442-izlozhba-onlayn-sreshta-mezhdu-dve-chetki