Изложби

ONE Gallery представя "Присъствие" | Видео и скулптура

Произведения на Ангелина Павлова, Мишел Пунавава и Трейси Емин

ONE Gallery представя "Присъствие" | Видео и скулптура

 

ONE GALLERY

представя

Присъствие | Видео и скулптура

Ангелина Павлова, Мишел Пунавава и Трейси Емин

13.02. – 06.03.2023 г.

Откриване: 13 февруари 2023, 19:00 ч.

  

Присъствие е проект от серия видео и скулптура на авторите Ангелина Павлова (България), Мишел Пунавава (Индия) и Трейси  Емин (Англия). Творчеството и на тримата автори е вдъхновено от формулировката на въпросите, които често се оказва си задаваме – накъде отиваме?

Защо се случва всичко това около нас и с нас и доколко и как ние отразяваме или се отразяваме в света около нас?

Било то климатичните промени,  световната бедност или войните. Нашите действия днес въздействат на бъдещите поколения. Деликатните пеперуди, появяващи се във видеото на Мишел напомнят за крехкостта на живота докато ни завладява чувството на мир и надежда, а самата работа е молитва за любов и свобода.

 

„Заради теб съм тук“ на Трейси Емин е дигитално неоново произведение, което се занимава с напрежението около интимните взаимоотношения между зависимост и независимост, уязвимост и овластяване.

Нейните неони са най-чистият израз на изповедния аспект на нейната практика.  Обезоръжаващо честни, тези поетични мисли са понякога конфронтационни, понякога игриви, но винаги провокиращи размисъл. С усещане за непосредственост тези необработени изявления премахват несъщественото, за да разкрият най-съкровените й мисли и чувства.

 

“Не мога да повярвам колко много те обичах”, поставя под въпрос факт от миналото.  Зачеркнатите думи са запазени като елемент от завършената работа, като напомняне, че нашите грешки остават с нас.

Ангелина Павлова работи в спектъра на скулптура от стъкло, включително живопис и рисунка. Нейното изкуство е предимно експресионистично, шифър за спомени и емоции, които могат да бъдат откровени и директни, интимни и универсални.  Нейните обекти са най-чистият израз на изповедния аспект на нейната практика.  Обезоръжаващо честни, тези поетични мисли са понякога конфронтационни, понякога игриви, но винаги провокиращи размисъл.

Работата на Ангелина Павлова се характеризира с изключителна културна чувствителност и задълбочено познаване както на историята на изкуството, така и на съвременното общество и политика.

  

 

Автор:
ONE Gallery
Публикация:
13.02.2023 г. 12:41
Етикети:
Трейси ЕминАнгелина ПавловаизложбаONE Gallery
Мишел Пунавава
Присъствие | Видео и скулптура
Посетено:
390
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/36362-one-gallery-predstavya-prisastvie-video-i-skulptura