Изложби

"Родено от водата" - изложба на Калин Балев

1 - 21 февруари 2023, Галерия "ЛИК" - София

 

Галерия „ЛИК“
представя

Калин Балев

Самостоятелна изложба

„Родено от водата“

От 1.02. до 21.02.2023г.

Откриване на 1 февруари от 18.30 ч.
Галерия „ЛИК“ - София, ул. „Лайош Кошут“ 37

Калин Балев за четвърти път представя своя изложба в галерията. Авторска смесена техника, съчетала природни материали, като пясък, миди, камъни с бои, графики с мозайки. Темата е зодии, богове, символи в духовните измерения и архетипи. Усещането на автора за природните стихии.

 „Водата в духовен смисъл символизира чувствата и емоциите, източник (извор) на творчеството и изкуството пресъздадено в картините ми.
 За водата да разбереш, означава да почувстваш, да видиш образ, да пресъздадеш митични създания, които се намират в подсъзнанието на хората.

Водата е като източник на плодородието на душата.

В материален аспект:
Тя е една от 4-те природни стихии - земя и въздух, огън и вода. Тя е чувствата и емоциите пресъздадени, чрез материални структори оформени от природните стихии.  От нея се раждат, създават се с течение на времето естествени форми и образувания – пясък, камъни, раковини, дръвчета и други причудливи форми. Те изненадват със своята неповторимост и уникалност. Всички те са неразривно свързани композиционно и съчетани живописно, с подходяща техника в изграждането на моите произведения.

Всеки естествено оформен предмет в произведенията ми има смислово и духовно значение. Още преди да залегнат тези елементи в картините, те вече имат своето внушение и идеи.

Водата ражда, създава и разрушава, за да се роди нещо ново.“
Калин Балев

 

Автор:
Галерия „ЛИК“
Публикация:
31.01.2023 г. 12:27
Етикети:
изложбаГалерия „ЛИК“
Калин Балев
„Родено от водата“
Посетено:
333
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/36277-rodeno-ot-vodata-izlozhba-na-kalin-balev