Изложби

"В една лодка" - изложба керамика на Изабел Немечек

05 – 23 декември 2022, галерия "Париж"

 

Галерия "Париж" представя

Изабел Немечек

„В една лодка“

изложба керамика

05.12. – 23.12.2022

 

На 5 декември от 17.30 ч. галерия „Париж“ ще представи за трети път самостоятелната изложба на Изабел Немечек озаглавена „В една лодка“. Експозицията се състои от тридесет керамични скулптури, специално създадени за нея.

Темата „В една лодка“ ни навежда към мисълта, че всички ние споделяме един дом, една земя, един въздух и колкото сме по-обединени и заедно във всички изпитания, толкова по-способни ще бъдем да ги преодоляваме. Ще бъдем по-загрижени и съпричастни един към друг, ще сме готови да споделяме и ще се спасим чрез любовта. Самата керамика „В една лодка“ показва хора в лодка хванати за ръце, в очакване да се случи нещо хубаво, а и дори да не е хубаво – да го посрещнат заедно като една стена. Този зов за обединение ни е толкова болезнено необходим днес, когато живеем във времето на разделението, когато вируси, войни и бедствия искат да ни унищожат и разделят, когато любовта все повече охладнява, а ние все повече се отчуждаваме. И точно в тази криза трябва да си спомним за това, че всички сме в тази лодка и ако на едните хора им е зле, няма как на другите да им е добре...

Всички скулптури на Изабел излъчват доброта, благост, покана за приятелство. Толкова ясно може да се почувства историята на всеки един персонаж - дали ще е кацнал на луна или ще е тичащ след хвърчила, или ще е носещ шипки, балони и цветя, или просто ще е замечтал се в далечината младеж, но разказът тече, а зрителят го вижда и съпреживява.

Изабел Немечек е автор, който върви изключително последователно в своя път на творец, развива се постоянно и не спира да търси нови и нови послания чрез своето изкуството. Показва творбите си и извън България, взима участие в множество изложби в стила на наивизма и не спира да твори.

С тази изложба галерия „Париж“ иска да пожелае на всички почитатели и ценители на изкуството светли Рождественски празници и нека си пожелаем да не забравяме, че всички сме в една лодка!

 

Изложбата може да се разгледа на живо както и онлайн в сайта на галерията.

www.gallery-paris.com

 

 

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
03.12.2022 г. 14:09
Посетено:
456
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/35982-v-edna-lodka-izlozhba-keramika-na-izabel-nemechek