Изложби

"Абстракция" - изложба на деца от Ателие "Приказен свят" с ръководител Татяна Антонова

3-9 декември 2022 г., Дом на културата "Средец‘"

"Абстракция" - изложба на деца от Ателие "Приказен свят" с ръководител Татяна Антонова

 

◊ ПОКАНА

"Абстракция" - изложба на деца от Ателие "Приказен свят" с ръководител Татяна Антонова

От 3 до 9 декември 2022 г., в галерийното пространство на Дом на културата "Средец" (бивша галерия "Сезони") деца от Ателие "Приказен свят", с ръководител Татяна Антонова, художник - магистър по изобразително изкуство, ще представят изложба "Абстракция", плод на близо тригодишен труд, предвид стеклите се обстоятелства. Около 40 картини и още толкова обекти са творбите на деца от 7 до 16 г. възраст, с които те дават израз на своите мисли и чувства, през различните фази на допускане до реален, учебен процес в периода 2020 – 2022 г. Целта бе децата да освободят своето съзнание от стреса и проблемите, породени от необичайната ситуация и да трансформират в абстрактно изкуство своите идеи.

По време на откриването на изложбата, по традиция ще бъдат връчени получените до момента награди, от състояли се световни конкурси в Беларус, Германия, Македония, Португалия, Румъния, Словакия, Франция, Япония и разбира се – България.

Заповядайте да разгледате тази изложба и лично да усетите настроението, владяло малките творци в така трудния за всички нас етап от живота ни.  

 

Ателие "Приказен свят" отваря врати през 2003 г. Негов създател и ръководител е Татяна Антонова, художник – магистър по изобразително изкуство, член СБХ от 1994 г. В Ателието се обучават деца от цяла София, на възраст над 4 години. До момента творби на негови възпитаници са излагани и награждавани в над 30 страни по света.

www.prikazensviat.com

 

 

Автор:
Калина Петкова
Публикация:
01.12.2022 г. 14:55
Етикети:
Посетено:
589
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/35973-abstraktsiya-izlozhba-na-detsa-ot-atelie-prikazen-svyat-s-rakovoditel-tatyana-antonova