Изложби

Изложба на Боряна Боко и Деница Михайлова в Галерия "Лампион"

1-12 декември 2022, Галерия "Лампион" - София

 

◊ ПОКАНА

Галерия "Лампион"
представя

Изложба на Боряна - Боко и Деница Михайлова

Вернисаж: 01 декември 2022 от 16.00 до 20.00 ч.

Галерия "Лампион", ул. "Кракра" 2 А , София 

 

Боряна Накова - Боко е родена през 1982 г. в град София. Завършва средно художествено училище в с. Дрен с профил рисуване, живопис и текстил. През последните години се занимава с изработката на текстилни картини от скрап парчета плат, текстилни пана и инсталации, като използва техника за зашиване на картините с шевна машина. През последните две години започва изследване на рисунката и колажа. В изложбата ще представи рисунки от последната година.

 Нейни картини се намират в частни колекции в България, Германия и Англия. През последните години направи четири самостоятелни изложби в София, Дупница и Перник. Има много участия в общи, национални и международни изложби в България. 

Деница Михайлова е художник oт София, България. Завършила е магистърска степен през 2004 г. в Националната художествена академия в София, специалност “Дизайн на детската среда”. Работила е в областта на интериорния и продуктов дизайн, но продължава да се развива като живописец.

Има няколко самостоятелни изложби, участва в различни групови художествени проекти и изложби както в България, така и в чужбина. Част от тях са: Второ биенале на българския дизайн 2011 г., Софийски архитектурен салон 2011 г., Florence Design Week, Италия, 2012 г. Национална изложба Сливен, 2021, Artnumber 23, Атина, Гърция и други. Член е на Съюза на българските художници.

 

Автор:
Боряна Боко и Деница Михайлова
Публикация:
29.11.2022 г. 14:00
Етикети:
изложбаБоряна Боко
галерия Лампион
Деница Михайлова
Посетено:
538
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/35948-izlozhba-na-boryana-boko-i-denitsa-mihaylova-v-galeriya-lampion