Изложби

Звукова инсталация на Е.U.E.R.P.I.

На 27 ноември 2022 г. (неделя) от 18 ч. в специфичното художествено пространство на проект "Случаен къмпинг" във Варна

Звукова инсталация на Е.U.E.R.P.I.

 

Проект СЛУЧАЕН КЪМПИНГ / Звукова инсталация на Е.U.E.R.P.I.

Към проекта СЛУЧАЕН КЪМПИНГ на Сдружение за съвременно изкуство и култура-Ескимо се присъединява музикантът Мирян Колев със своя солов дрон ембиент проект E.U.E.R.P.I.

Звуковата инсталация на Е.U.E.R.P.I. ще бъде представена на финисажа на изложбата "Открити врати" в неделя, 27 ноември 2022 г. от 18 ч. до 21 ч. в специфичното художествено пространство на СЛУЧАЕН КЪМПИНГ във Варна.

Уговорки за посещения: info@eskimogroup.org; + 359 0898 471 467.

Мирян Колев (роден 1982 г.) е музикант, композитор и мултидисциплинарен артист, който живее в планината и работи в сферата на експерименталната, електроакустична, ембиънт, импровизационна музика и саунд арт. Основната му дейност е свързана със соловия му дрон ембиент проект E.U.E.R.P.I., с който е участвал на множество фестивали и сцени в Европа и Азия. Работи по съвместни проекти с други музиканти, визуални артисти, танцьори, пърформъри. Музиката му е минималистична, атмосферна и дискретно психеделична, а импровизацията е съществена част от всяко негово изпълнение на живо, превръщайки го в експресивен саундтрак в пространството.

Повече за/от Мирян Колев: https://miriankolev.com/bg, https://euerpi.bandcamp.com/music, https://soundcloud.com/mirian-kolev

 

Изложбата "Открити врати" на проект СЛУЧАЕН КЪМПИНГ може да бъде посетена от 12 ч. до 20 ч. в дните до 27 ноември в специфичното художествено пространство на проекта във Варна.

Уговорки за посещения: info@eskimogroup.org; + 359 0898 471 467.

Мултимедийната инсталация Occasional Camping Replayed, която представя материали от творбите и средата на СЛУЧАЕН КЪМПИНГ, ще бъде достъпна за посещения в дните от 26 ноември до 5 декември 2022 г. (без неделя) oт 16 ч. до 20 ч. в Културен център РеБонкерс, Варна (ул. "Барутен Погреб" 4).

 

Проектът СЛУЧАЕН КЪМПИНГ представя съвременно визуално изкуство, ангажирано с разнообразните исторически, културни и естетически памети на града, като поставя артистите в специфична житейска и естетическа среда. Той се реализира от Сдружение за съвременно изкуство и култура-Ескимо в партньорство с Културен център РеБонкерс, Варна със съдействието на Фонд Култура на Община Варна.

В проекта участват Стела Василева, Станимир Генов, Леда Екимова, Карин Фошар, Александър Гергинов, Анна Хермс, Квета Казмукова, Ирина Валкова и Миряна Михайлова.

 

Фейсбук събитие на проекта

 

Автор:
Вяра Владимирова
Публикация:
24.11.2022 г. 12:26