Изложби

Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 представя първата самостоятелна изложба на Ани Рангелова „Бъди Вода“

Изложбата може да бъде разгледана до 30 ноември 2022

 

◊ ПОКАНА

Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 представя първата самостоятелна изложба на Ани Рангелова „Бъди Вода“

На 18 ноември 2022 г. от 18:30 ч. в Салонната зала на галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 ще бъде открита първата самостоятелна изложба „Бъди Вода“ на художничката Ани Рангелова. Експозицията представя картини с маслени бои на платно, картини микс медия на платно и картини микс медия на акрилно стъкло – неизлагани до момента в България. В изложбата ще бъдат показани около 30 картини на художничката.

Ето какво споделя авторката за своите творби:

"Картините с масло са рисувани в периода 2019 г. – 2021 г. и отразяват моите вътрешни преживявания в този период."

"Картините микс медия са рисувани 2022 г. и са продиктувани от желанието ми да дам по-оптимистични тонове и настроения за хората, когато ги гледат."

"Картините микс медия върху акрилно стъкло изразяват моето желание постоянно да експериментирам."

Ани Рангелова е родена в Източните Родопи на 4 ноември 1959 г. На 14 години семейството й се мести в Пловдив, завършва техникум по електротехника, но мечтата й е да стане художник. Пет години по-късно се премества в София и завърша Техническия университет. В София живее и работи и до днес. Започва да рисува като дете, като работи главно върху графики и портрети на хора. Твори с моливи, тъй като семейството й не може да си позволи бои. Никога не е имала възможност да учи това. След над 30 години прекъсване, преди 13 г. се връща отново към рисуването, като използва вече маслени бои върху платно. През 2011 г. реализира самостоятелна изложба в гр. Пирдоп, а през 2012 г. участва в открита изложба, организирана от Виваком в гр. София. През 2013 г. осъществява и "Абстракции" - самостоятелна изложба в София.

Нейните картини са автентични, бурни и изпълнени с цветове. Те са вдъхновени от природата във всичките й нюанси. Цветове, които да изобразят душата й в нейната дълбочина и чувственост. В живота си има различни източници на вдъхновение. Обича картините на Светлин Русев, Салвадор Дали и др. 

Изложбата може да бъде разгледана в периода от 19.11.2022 г. до 30.11.2022 г. (вкл.), с вход свободен от 11:00 ч. до 18:30 ч. (неделя и понеделник - почивни дни) в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5.

Следете ни във Фейсбук и на  vivacomoborishte5.com, където може да откриете актуална информация.

 

Автор:
Гергана Иванова
Публикация:
18.11.2022 г. 11:24
Етикети:
Посетено:
384
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/35869-galeriya-vivacom-art-hall-oborishte-5-predstavya-parvata-samostoyatelna-izlozhba-na-ani-rangelova-badi-voda