Изложби

TimeHeroes празнува 10 години с интерактивна изложба

Най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.org празнува първите си 10 години със серия от събития, отразяващи развитието на организацията, която свързва хора от цяла България с каузи, които имат нужда от подкрепа

TimeHeroes празнува 10 години с интерактивна изложба

Момче играе пред камиончето за храна на „Доброволците на Св. Георги", където три пъти седмично се приготвя и раздава топла храна на хора в нужда. София, 3 юли 2022 г., фотограф: Денислав Стойчев. 

 

10 години TimeHeroes

За изминалото десетилетие благодарение на платформата близо 90 000 доброволци са подкрепили с времето си над 2500 инициативи на 1046 организатора в 340 населени места в България.

За да улови човешките истории зад тези числа, екипът дава старт на кампанията с интерактивната фотографска изложба „Ще участвам!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев“.

Освен да разгледат, посетителите ѝ ще бъдат поканени да станат и нейни „куратори“, като допълнят основните кадри, подбрани от Надежда Павлова, с останалите фотографии, които все още не са разположени на стените галерията. По този начин, благодарение на колективното действие, историите от кадрите ще оживеят за публиката и в крайна сметка ще създадат финалния вариант на изложбата. Точно както участието на доброволците прави възможни мисиите на всички организации, които са потърсили подкрепа.

Фотографиите на Денислав улавят моменти от доброволчески акции на 27 организации, заснети през последната година в цялата страна, като част от тях се фокусират върху взаимодействието между ментори и деца от уязвими групи, работата в социална кухня, разходките на доброволци с хора с увреждания, едно дежурство на горещата линия за пострадали от насилие на "Асоциация Анимус", високопланински почиствания, каузи в подкрепа на животни, културни фестивали, безсънните нощи във Варна по време на първите дни от войната и усилията на доброволци и бежанци да създадат свой „Втори дом“ в Пловдив.

Откриването на изложбата е на 4 октомври (вторник) от 18:00 ч. в галерия Doza (ул. „Цар Самуил“ 52), а всеки, който иска да я види и да участва в нея, може да го направи до 14 октомври включително.

Паралелно с изложбата екипът готви и редица събития, включващи видеа с авторска поезия на автори като Петя Кокудева, Албена Тодорова и Стефан Икога с фокус върху колективната сила на доброволчеството, както и специално издание (зийн) с фотографии на заснетите от Денислав Стойчев инициативи, което ще се разпространява безплатно на различни места в цялата страна. Изданието е подкрепено от Министерство на културата и освен на хартия, ще може да бъде разгледано и онлайн в специално създаден за целта сайт.

Кампанията ще приключи в края на годината, а по случай Международния ден на доброволчеството (5 декември) част от заснетите от Денислав Стойчев кадри ще излязат и в градска среда, където също ще могат да бъдат разгледани свободно, за да достигнат до по-широка публика.

***

Патрон на кампанията “10 години TimeHeroes” е Фондация "Америка за България". Тя се осъществява и с безценната подкрепа на партньорите ни от Noble Graphics, MediaCom и Hewlett Packard Enterprise.

Партньори на изложбата Ще участвам!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев са галерия DOZA, CoKitchen, Вила Мелник и and.bread.

Специалното издание с фотографии на Денислав Стойчев излиза с финансовата подкрепата на Министерство на културата.

Автор: Културна фондация А25
02.10.2022 г. 12:03
Посетено: 240
Етикети: галерия Doza, доброволчество, доброволчески акции, Денислав Стойчев, 10 години TimeHeroes, интерактивна фотографска изложба
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/35466-timeheroes-praznuva-10-godini-s-interaktivna-izlozhba