Изложби

"Срам" - изложба на Павлета Димитрова

От 17 септември до 7 октомври 2022 в Cryptid Art Space

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Cryptid Art Space представя

"Срам"

Изложба на Павлета Димитрова

Откриване: 17 септември, събота, 18:00 ч.
Cryptid Art Space - ул. “Димитър Трайкович” 1

Ако всичко, което не може да се каже, се изстрада до кристалност, то винаги придобива човешка форма. Срамът е портрет с много лица и всички наподобяват моето. За щастие, погнусата от собственото ти отражение има граница, след която оценките изчезват. После започваш да се разпознаваш в цялата заобикаляща среда и да си прощаваш. От егоизъм прощаваш и на света, защото се сещаш, че сам си го създал в главата си по свой образ и подобие. - Павлета Димитрова

Павлета Димитрова е родена в гр. София през 2002 г. Завършила е училището по изкуства „Св. Климент Охридски“ в гр. Добрич през 2021 г. със специалност „Графичен дизайн“. Има участия в многобройни общи изложби и две самостоятелни със заглавие „Лица“, представени през февруари 2020 г. в Пловдив и през август 2020 г. в Добрич.

Настоящата ѝ самостоятелна изложба, озаглавена „Срам“ включва непоказвани до момента произведения, създадени между 2020 и 2022 г. Творбите са изпълнени с различни техники – преобладава графиката в съчетание с материали като темпера, масло, акварел, сух пастел и лак за нокти. Картините са експериментални, но централната тема във всички тях е човекът.


Автор:
Организаторите
Публикация:
14.09.2022 г. 15:39
Етикети:
Cryptid Art SpaceИзложба
"Срам"
Павлета Димитрова
Посетено:
765
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/35399-sram-izlozhba-na-pavleta-dimitrova