Изложби

Галерия "Възраждане" празнува своя 27 рожден ден!

С изложба живопис "Синьо безвремие" на Светла Косева

 

◊ ПОКАНА

На 07.09.2022 г., сряда, от 18:00 ч. галерия "Възраждане" Ви кани на своя 27 рожден ден! Празникът ще отбележим с изложба живопис „Синьо безвремие“ на Светла Косева. Ще връчим наградата „Арт Медия“ за арт журналистика. Ще връчим и традиционната награда „Възраждане“ за заслужили наши творци в областта на живописта и скулптурата. За всички посетители и гости на вечерта сме организирали и томбола, наградата от която ще е картина от фонда на галерията.

Очакваме Ви!

Творбите на Светла Косева ще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 26.09.2022 г. Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура". Цялата изложба можете да разгледате тук: https://online.fliphtml5.com/djhgs/ifxb/

Новите картини на Светла Косева носят всички характерни за нейната живопис компоненти. Могат да се разделят на два вида. При едните платна преобладават пейзажните сюжети, които излъчват цялата прелест и сила на авторката при претворяването им. Изисканост, светлина, чаровно моделиране в живописването, магична ареалност на сюжета и много финес и нежност на формите. В другите картини Светла разполага своите човеци с един приятен, свойски наивитет. Талантът на голямата варненска художничка отново ще донесе своя аромат в Пловдив.

                                    Краси Алексиева, 2022 г.

 

Светла Косева е родена през 1970 г. в град Варна. Завършва Художествено училище за изящни изкуства "Ц. Лавренов", Пловдив през 1990 г. Има осъществени 30 самостоятелни и множество участия в общи изложба в България и чужбина. Награди: 2015 - Награда Сребърно Възраждане, Галерия Възраждане, Пловдив. 2016 - Награда в четвъртото балканско квадринале на живописта Стара Загора. 2021 – Награда „Media Award“, Варна.

Автор:
Сим Алексиев
Публикация:
31.08.2022 г. 17:18
Етикети:
наградаСветла КосеваПловдивгалерия Възражданеизложбаживопис
арт журналистика
„Арт Медия“
"Синьо безвремие“
Посетено:
673
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/35304-galeriya-vazrazhdane-praznuva-svoya-27-rozhden-den