Изложби

Изложба на Никола Георгиев-Кайо в Бургас

21 живописни платна и 50 карикатури в Галерия „Богориди”

 

Известният карикатурист Никола Георгиев-Кайо гостува за пръв път на Бургас със своя самостоятелна изложба. От 8 август той показва в култовата бургаска Галерия „Богориди” (на улица „Богориди“ №48) свои 21 живописни платна, изпълнени с акрилна техника, и 50 карикатури – една малка част от разнообразното му творчество. Вернисажът е на 8 август от 17,00 до 20,00 часа и експозицията ще продължи до 21 август.  

Никола Георгиев-Кайо има зад гърба си 11 самостоятелни изложби в София, работил е като карикатурист в централни вестници и списания, за много ценители обаче появата му в града на артистичната ни бохема ще бъде откритие. Творбите на художника са разпознаваеми със своя неповторим и стил, и свят, пълен с чудновати същества. Онова, което ги обединява е тънкият хумор, който прераства понякога в ирония, дори в сарказъм, нали са дело на един карикатурист по професия.

„Рисувам този мой измислен свят, защото в реалния нещо все не ми е по мярка! Всъщност творчеството прилича на детска игра, в която рисуваш мустаци и „пиратско око” върху скучните улични плакати”, казва художникът за своето творчество. „Иска ми се да се вглеждаме повече в лицата на хората около нас. И да не си мислим, че сме нещо повече от другите. Искам всеки да се научи да си събира мислите и да мечтае с отворени очи – колкото се може по-надалеч!”, споделя той.

 

Автор:
Публикация:
08.08.2022 г. 11:49
Етикети:
Бургаскарикатуриживописизложба
галерия „Богориди”
Никола Георгиев-Кайо
Посетено:
775
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/35202-izlozhba-na-nikola-georgiev-kayo-v-burgas