Изложби

Изложба „Домът на времето“

15 юли-29 септември 2022 г., Библиотека на Нов български университет

Изложба „Домът на времето“

 

◊ ПОКАНА

Изложбата „Домът на времето“ представя книги и статии от библиотечните колекции на Нов български университет, свързани със забележителни музеи у нас и по света. Целта на Библиотеката е да събуди интерес за разходка в миналото, за да открием бъдещето. Музеите са истински „дом на времето“, в който можем да се приютим и „изгубим“, да общуваме с културния, социален и екзистенциален опит на отдавна отминали епохи, и по този начин да открием и пресъздадем себе си.

Съставената библиография към изложбата съдържа документи, които са притежание на Библиотеката на НБУ. Включени са библиографски описания от бази данни Central and Eastern European Online Library (CEEOL), Emerald, ScienceDirect, JSTOR, колекция „University Press Ebook Collection“ на ProQuest и колекции „Academic Search Complete“ и „eBook Academic Collection“ на EBSCO. Всеки, който проявява интерес към нея, може да пише на имейл library@nbu.bg и ще я получи безвъзмездно до 29 септември 2022 г.

Сред изложените документи в библиотеката на втория етаж са: „Прадо: Живопись“ от Хосе Рохелио Буэндиа, „Дарения на Музея на НБУ: Каталог“ под редакцията на Иван Гранитски, „История на Старозагорския музей“ от Светла Димитрова, „Музеят на комунизма: Между паметта и историята, политиката и пазара“ от Светла Казаларска, „Царските колекции в българските музеи, архиви и библиотеки“ със съставител Цветана Кьосева, „Музеи на открито“ от Симеон Недков, „Уникални музеи в България“ на Атанас Паскалев и Ванина Паскалева, „Социализмът в музея на постсоциализма“ със съставител Светла Христова, „Симпозиумът. Фрагментите разказват…: Керамика от антична Аполония в Музея на НБУ“, „The Louvre“ от Габриеле Бартс и Еберхард Кьониг и редица други.

 

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
15.07.2022 г. 16:33
Етикети:
Светла ХристоваизложбаИван ГранитскимузеиБиблиотекаЦентър за книгатаНБУ
Габриеле Бартс и Еберхард Кьониг
Атанас Паскалев и Ванина Паскалева
Симеон Недков
Цветана Кьосева
Светла Казаларска
Светла Димитрова
Хосе Рохелио Буэндиа
„Домът на времето“
Посетено:
1243
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/35081-izlozhba-domat-na-vremeto