Изложби

Керамична изложба и творческо ателие "Въздушни пространства"

16 юли 2022

Керамична изложба и творческо ателие "Въздушни пространства"

 

◊ ПОКАНА

Керамична изложба „Въздушни пространства“ 

Откриване: 16.07.2022 г. (събота)
Час: 17:00 ч.
Място: Art & Tart (гр. София, кв. Зона Б-5, до бл. 9А)

Вход: свободен

На 16 юли 2022 г. (събота) от 17 ч. в артистичното и ухаещо на сладост Art & Tart ще бъде открита изложбата „Въздушни пространства“ на Маргарита Петрова. Провокацията за изложбата идва от динамиката на и в града, формите, разнообразието на цветовете и движението на листoпада.

Водеща тема във „Въздушни пространства“ е изследването на формите – как те се трансформират по време на работния процес, достигайки до артистичен продукт. Наблюдава се промяната от конкретна към абстрактна форма или от абстрактна към конкретна, а дори и практична форма с възможност за приложение в бита.

Изложбата ще бъде съпътствана от работилница по керамика. Всеки гост ще може да завихри и осъществи желаната форма на грънчарското колело.

Освен актриса, Маргарита Петрова е и керамик по призвание от близо 12 години. Тя е реализирала участия в много занаятчийски форуми, а също е провеждала ателиета по грънчарство и арт терапевтични сесии с глина. Проект „Въздушни пространства“ е вдъхновен от многообразието на формите, цветовете и движението на цветните листни импресии.

Творческата програма на проекта включва изложба и съпътстващи ателиета по грънчарство и керамика.

 

Facebook събитие: ВЪЗДУШНИ ПРОСТРАНСТВА - керамична изложба и грънчарска работилница | Facebook

Facebook страница на проекта: Въздушни Пространства | Facebook

 

Проект „Въздушни пространства“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма „Творчески инициативи“, с партньорството на Академия за развитие на интелекта АМАКидс България и Art & Tart.

 

Автор:
Милена Великова
Публикация:
13.07.2022 г. 13:38
Посетено:
495
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/35072-keramichna-izlozhba-i-tvorchesko-atelie-vazdushni-prostranstva