Изложби

Иво Борисов представя авторски бижута в Русе

Творческа магия завладява посетителя в Европейския културен център

◊ СЪБИТИЕТО

От 9 до 20 февруари 2007 г. в залата на Европейския културен център в Русе гостува авторска изложба на ювелира Иво Борисов.
 

◊ ЗА АВТОРА И ИЗЛОЖБАТА

Иво Борисов е автор на уникални дамски накити, изящен ювелир и творец с изискан  стил. Ръцете и въображението му раждат неповторими бижута, всяко от които, подобно на древно украшение, носи собствена важна социална или представителна функция.

Иво Борисов изработва авторските си бижута от рог, седеф, сребро, с инкрустирани камъни, а самите материали носят особена символика.

Рогът е в основата на дамското бижу и е символ на изобилието и силата на духа. Седефът е нежен като присъствието на жената, в него е заложена символиката на чистотата. Среброто винаги е било материал, характерен с фин блясък и дискретност, митологично обвързван с Луната. Ювелирът ги подчинява на творческия си импулс и създава изящна вселена, която носи и магически флуид.

Всеки един от тези модели е неповторим като чаровния женски свят. С други думи необяснимата, но силна творческа магия завладява още от пръв поглед и посетителят на изложбата не остава равнодушен към видяното.

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
09.02.2007 г. 22:16
Етикети:
Посетено:
1124
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/3473-ivo-borisov-predstavya-avtorski-bizhuta-v-ruse