Изложби

Осем творчески вселени в Галерия АВИ арт - Русе

Проф. Н. Русчуклиев участва с живописни платна

◊ СЪБИТИЕТО

Изложба
„Учениците на проф. Николай Русчуклиев”

2-28 февруари 2007, галерия АВИ арт - Русе



◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Осем различни вселени на творци са събрани в малкото, но уютно пространство на галерия АВИ арт в Русе. Трудно е да се определи кой е по-добър от живописците, защото всеки един от тях има собствен поглед и философия към заобикалящия го свят.

Ако има нещо, което ги обединява, то това е преподавателят им от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” проф. Николай Русчуклиев. Самият той присъства в експозицията с живописните си и експресивни платна. Учениците му, или както той ги нарича в словото си, неговите деца, със сигурност носят частица от пъстрата му палитра.

Любителят на изобразителното изкуство в АВИ арт ще види колоритния и уникален по своему Недрет Яшар, който в момента работи в Турция, азиатският елемент е загатнат с финес и деликатен рисунък; Живко Лазаров - неповторим в импресионистичния си рисунък на градската среда; Боряна Стефанова, която непрекъснато търси и експериментира; Георги и Таня Пасеви, и двамата модерни автори, чиито платна напомнят на японските хайку послания.

Нетъканият текстил, слънчев и приказен като повей от приказка, е визитката на русенската авторка Красимира Кирилова, и не на последно място е ученикът на проф. Русчуклиев - Гален Бакърджиев, приютил в платната си най-топлите цветове във вселената.

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
03.02.2007 г. 18:31
Посетено:
1003
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/3451-osem-tvorcheski-vseleni-v-galeriya-avi-art-ruse