Изложби

Великденско изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили

Национален музей “Земята и хората”, 15 – 17 април 2022 г.

Великденско изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили

 

◊ ПОКАНА

На 15, 16 и 17 април в Националния музей “Земята и хората” ще се проведе Великденско изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили. 

 Участие ще вземат 60 изложители, занимаващи се с минерали и скъпоценни  камъни от цяла България. Очакват се участници от Армения и Румъния. Това са фирми и колекционери на минерали и фосили, творци със свои авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири. 

Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни, и разнообразни изделия от тях. За колекционерите ще се предлагат минерали от български находища, редки и екзотични минерали - образци с изключителна класа от цял свят, от световно известни и наскоро открити находища в: Южна Африка, Мозамбик, Заир, Намибия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия, Индонезия, Доминиканската република. 

Изложението  ще се проведе на първия и втория етаж в експозиционната зала на музея.

Специално за изложението е подготвена временна изложба от ахати от района на източните Родопи. Това е малка част от сбирката на дългогодишен колекционер, притежаващ над 3000 минерални образци от България. Всеки един екземпляр от представените в изложбата е с неповторим, поразителен рисунък.

* * *

Работното време на музея по време на изложението ще е от 10 до 19 часа.

Входът е с билети от 2 лева.

 

 

Автор:
НМ "Земята и хората"
Публикация:
12.04.2022 г. 13:08
Посетено:
735
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/34507-velikdensko-izlozhenie-na-minerali-skapotsenni-kamani-i-fosili