Изложби

"Натюрморти" - изложба на Божидар Динков

12 април – 30 април 2022 г., Галерия "Париж"

 

◊ ПОКАНА

Галерия "Париж"
представя

Божидар Динков

"Натюрморти"

изложба живопис

12 април – 30 април 2022 г.

На 12 април галерия „Париж“ ще открие своя нов сезон с дебютната изложба на много младия, но изключително талантлив художник Божидар Динков. Пространството на галерията за пореден път отваря врати, за да подаде ръка на прохождащите в света на изкуството автори, които имат нужда от голяма подкрепа в своите първи опити да се заявят в публичното пространство.

Божидар Динков няма художествено образование, но за сметка на това пък има огромен талант, който осъществява в едни от най-трудните стилове на рисуване – реализъм и хиперреализъм.

Изложбата му се състои от около петнадесет картини, които представляват майсторски изпълнени натюрморти, изключително живописни и с интересни композиции. Божидар умело съчетава красиви антикварни предмети с интересни плодове, а накрая се получава топла живописна картина, която създава усещането едновременно за класа и уют. Понякога пък има просто каничка зехтин с няколко чери домати и маслини, които невидимо прехвърлят зрителя някъде из Южна Италия. Това не са просто натюрморти, защото те сякаш ни разказват истории и спомени на различни домове или ни напомнят колко красиви могат да бъдат различните пространства около нас. Това са разкази за семейна топлина, споделеност и заедност.

Божидар Динков е само на двадесет и пет години и току – що завърши образованието си на молекулярен биолог. Въпреки крехката си възраст, той успява да съчетае умело две толкова трудни области като науката и изкуството, но това даже сякаш му помага, защото и двете занимания включват в себе си едно много важно качество, а именно – наблюдението. Да се вглеждаш в заобикалящия те свят, да го изучаваш отблизо, да го преоткриваш и в крайна сметка да го пресътвориш – ето в това се състои талантът на този млад автор, който зрителите ще могат да опознаят в голяма степен на неговата изложба.

Галерия „Париж“ започва своя нов сезон с тази красива и уютна изложба, защото в тези трудни времена сякаш има още по-силна потребност от това да се усеща, че сме заедно, сплотени и споделящи.

Изложбата може да се види на живо, като и онлайн в сайта на галерията.

www.gallery-paris.com   

 

 

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
11.04.2022 г. 11:30
Етикети:
Посетено:
1129
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/34485-natyurmorti-izlozhba-na-bozhidar-dinkov