Изложби

"Фрагменти от изчезваща реалност" - изложба на Свилена Тенева

02-30 април 2022, Галерия "Етюд" - София

 

◊ ПОКАНА

Галерия "Етюд" представя

"Фрагменти от изчезваща реалност"

Изложба живопис на Свилена Тенева

02-30 април 2022

Вернисаж: 02 април, събота, 13:00-19:00 ч.
Откриване: 02 април, събота, 18:00 ч.

 

Галерия „Етюд“ представя изложба живопис на Свилена Тенева, в която художничката представя живописни картини, умело съчетаващи в себе си декоративността на плаката и похватите на класическата живопис. Произведенията носят в себе си елементи вдъхновени от сюрреализма, магическия реализъм както и от стиймпънк стила.

Настоящата изложба има за цел да отключи вратата към безграничното въображение. Тук в пълна хармония с реалния свят съществуват невидимото, невъзможното, странното и необяснимото. Само тук един малък, фин механизъм е способен да задвижи цяла вселена изпълнена с живи истории, всяка, от които с ненаписан край. 

Свилена Тенева е е родена през 1987 г. в град Стара Загора. Завършва специалност графика в Национална Художествена Гимназия за изящни изкуства в град Пловдив, а след това и специалност „Плакат“ в национална Художествена Академия град София. В продължение на години работи в областта на графичната рисунка. 2020 година е период на търсене на нови изразни средства и започва процес на „завръщане“ към живописта.

Експозицията на Свилена Тенева ще може да видите от 02 до 30 април 2022 г. в пространството на галерия "Етюд" (ул. "Цанко Церковски" 34, София).

Заповядайте!

Автор:
Галерия "Етюд"
Публикация:
24.03.2022 г. 11:31
Етикети:
изложбагалерия Етюдживопис
Свилена Тенева
Фрагменти от изчезваща реалност
Посетено:
783
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/34368-fragmenti-ot-izchezvashta-realnost-izlozhba-na-svilena-teneva