Изложби

"Природна симфония" от Костадин Жиков ще звучи в галерия "Възраждане"!

Изложба живопис с най-новите творби на автора

   

◊ ПОКАНА

На 29 март 2022 г., вторник, от 18:00 ч. галерия "Възраждане" Ви кани на изложба живопис „Природна симфония“ на Костадин Жиков. Творбите ще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 18 април 2022 г.

Цялата изложба вижте тук: https://online.fliphtml5.com/djhgs/dzlg/

Младият художник е роден пейзажист. В картините му се фиксират всички магични гледки, в които природата може да изрази много често неизразимото. Творецът не е драматичен в изказа си. Той е романтик, мечтател, поет. Той е нежен и лиричен. Колоритът му е мечтателен, фин в нюансирането. Рисува предимно планините ни. Подстъпите към тях. Без драматични висини, а раздиплянето на хълмовете е елегантно и планинската красота е невинна и чиста. Всичко това е в картините на Жиков. И в неговата любов към вълшебните гледки и места. По превъзходен живописен начин той възпява, поетизира и величае природата. И Господ му е дал голям талант за това.

                                  Краси Алексиева, 2022 г.

 

Костадин Жиков е роден през 1988 г. Завършва "Живопис" във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, Велико Търново. През 2010-2011 завършва учителска правоспособност (учител по изобразително изкуство) и през 2012-2013 - магистратура по живопис във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, при доц. Цветан Колев. Има осъществени три самостоятелни изложби: 2020 г. изложба живопис „Родопски сънища“ в галерия „Възраждане“, гр. Пловдив, 2017 г. изложба „Непал“ ,гр. София, БНП Париба и през 2015 г. изложба „Пейзажът“ – галерия "Класика", гр. София. Има множество участия в общи изложби и изложби-конкурси в България.

Автор:
Сим Алексиев
Публикация:
23.03.2022 г. 14:00
Посетено:
841
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/34358-prirodna-simfoniya-ot-kostadin-zhikov-shte-zvuchi-v-galeriya-vazrazhdane