Изложби

"Някъде там" - изложба на Адам Фекете

Изложба в Столична община Район "Красна поляна"

"Някъде там" - изложба на Адам Фекете

 

◊ ПОКАНА

„Някъде там“ – изложба на Адам Фекете

В изложбата „Някъде там“ Адам Фекете представя 26 оригинални нови творби, включващи живопис и графика. Авторът използва акрил и смесена техника – акрил, туш и перо. В платната спонтаността, и в същото време добре обмислената идея, покоряват погледа и провокират към съзерцание и размишления. Философският стремеж връхлита и провокира полета на мисълта и добруването. „Някъде там“ се казва една от картините, а имената на всички останали са достатъчно категорични и говорят за сериозността и дълбочината в колоритния размах на твореца: Глава на птица, Движение, Континент, Земята, Утро, Координация, Приятелство, Някъде там, Сутрин, Двама, Вкупом, Покорител, Автопортрет 2, В дъжда, Танц, Среща, Разпространение, Пътешествие, Видение, Хрумвания, Образи, Изворът, Приказки, Гъсока, В гората, Персонажи. Младият творец с лекота борави с цветовете и овладява платната оставяйки частица от себе си, за да ни докосне, да усетим свободния му дух и жаждата за мир и спокойствие.

Г-н Иван Чакъров, кмет на Столична община Район „Красна поляна“ ще открие изложбата на  9 март 2022, сряда. Музикален поздрав към всички присъстващи ще отправи певицата Роси Рос.

 „Някъде там“ е 20-та самостоятелна изложба на Адам Фекете и е негова поредна изложба в общината. Подредената експозиция ще остане през пролетните месеци.

 

Автор:
Роси Рос
Публикация:
06.03.2022 г. 14:30
Посетено:
2258
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/34236-nyakade-tam-izlozhba-na-adam-fekete