Изложби

"СТУБЕЛ на 7" - групова изложба на част от авторите, представяли свои творби в „Стубел“

10 март - 6 април 2022, Галерия "Стубел"

"СТУБЕЛ на 7" - групова изложба на част от авторите, представяли свои творби в „Стубел“

 

◊ ПОКАНА

СТУБЕЛ на 7

10 март - 6 април 2022

През следващия месец галерия „Стубел“ ще навърши седем години. Началото – 22 април 2015 г. – постави изложбата на Атанас Парушев „Абстрактно“. Днес, след поредица от над петдесет изложби, уверено мога да кажа, че галерията вече има свое място в културния живот на столицата, свой кръг от художници, ценители и приятели и свой отличителен облик.

Опитахме се да организираме групова изложба на част от авторите, представяли свои творби в „Стубел“ – и през 2020, и през 2021 година. За съжаление ковид ситуацията осуети нашите планове.

Щастлива съм, че този път, макар и месец преди официалния рожден ден на галерията, успяхме да осъществим тази своя мечта и изложбата ще се открие на 10 март 2022. Жалко, че пространството на галерията не позволява да включим всички автори, участвали в нейната изложбена дейност.

Експозицията включва 13 художници с 16 творби, по-голямата част от които са нови или непоказвани.

Не сме предвидили официално откриване, но ще разполагате с четири седмици, за да посетите изложбата и да разгледате представените произведения в удобно за Вас време.

Ще Ви очакваме!

Росица Доганджиева

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
09.03.2022 г. 12:17
Посетено:
712
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/34231-stubel-na-7-grupova-izlozhba-na-chast-ot-avtorite-predstavyali-svoi-tvorbi-v-stubel