Изложби

Изложба "Най-дългото пътуване. Първата обиколка на Земята"

Мултимедийната експозиция гостува в галерия "Мисията" до 25 февруари 2022

Изложба "Най-дългото пътуване. Първата обиколка на Земята"

 

"Най-дългото пътуване. Първата обиколка на Земята"

Изложбата на Посолството на Кралство Испания в София, в сътрудничество с Държавния културен институт към Министерството на външните работи гостува в галерия „Мисията“, София, ул. „Алфред Нобел“ 2 между 3 и 25 февруари 2022 г.
 
Изложбата „Най-дългото пътуване“ има за цел да отбележи и популяризира първата обиколка на Земята като ключово пътешествие в световната история и да отдаде почит на изследователския дух на човека и отношението му към неизвестното и познанието. Мултимедийната експозиция, замислена като концептуална карта на първото околосветско плаване, се представя за първи път в България в галерия „Мисията“ към Държавния културен институт.
 
Преди 500 години в Севиля, Испания, започва едно дълго жадувано от човечеството пътуване - по неизследваната страна на Земята до митичния Ориент и до Островите на подправките. Това пътешествие, започнато от Фернандо Магелан през 1519 г., ще се превърне в най-дългото за една епоха: първата обиколка на света, завършена през 1522 г. от Хуан Себастиан Елкано и екипажа на кораба „Виктория”.
 
Изложбата може да бъде посетена в периода до 25.02.2022 г. всеки работен ден между 10 и 17 ч. при спазване на актуалните противоепидемични мерки.
 
 
Автор:
Галерия "Мисията"
Публикация:
19.02.2022 г. 13:24
Етикети:
изложбаДържавен културен институт
"Най-дългото пътуване. Първата обиколка на Земята"
Посолство на Кралство Испания в София
Галерия "Мисията"
Посетено:
722
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/34145-izlozhba-nay-dalgoto-patuvane-parvata-obikolka-na-zemyata