Изложби

„Тишина“ - изложба на Константин Константинов

11 януари - 5 февруари 2022, Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5

 

◊ ПОКАНА ЗА ИЗЛОЖБА

В галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 на 11 януари 2022 г. от 18:30 ч. в Салонната зала се открива първата от Арт календара за 2022 г. изложба на Константин Константинов. Ще бъдат представени 25 платна на художника обединени под името „Тишина“. Изложбата ще продължи до 05 февруари 2022 г., традиционно с вход свободен. Творби на Константин Константинов могат да бъдат закупени единствено само във Vivacom Art Hall Оборище 5. Галерията има ексклузивните права да представлява художника като част от програмата ѝ за подкрепа на съвременните български артисти.

 „Само високото изкуство може да укроти егоцентризма на четката”, казва Константин Константинов.

Творбите в изложбата са силно наслоени маслени произведения. Всяка творба е директна провокация към човешкото въображение. Tе влизат в диалог между зрителя и автора, като посредник."Тишина" съдържа избрани картини, отразяващи динамиката на постигнатите интенции.

Константин Константинов е роден през 1985 г. в гр. Пловдив. Завършва Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, Факултет по изкуствата. Реализирал е над двадесет самостоятелни изложби на престижни места в България и в чужбина, като дебютът му е в галерия „Алфа Арт“ в Ню Джърси, САЩ. Негови бутикови творби са част от национални и международни колекции. Твори в ателие на един от високите етажи в индустриалната зона в Тракия (Пловдив).

Изобразителните способности на Константин Константинов откриваме в платна, които оформят широк диапазон от колоритни стойности и формати, цветове и фигури. Основните задачи на неговото творчество е в създаването на символи и системи от символи.

Експозицията може да бъде разгледана от 12 януари до 05 февруари 2022 г. в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5.

* * *

*В Галерията се спазват всички противоепидемични мерки, допускат се хора само с представен зелен сертификат от: ваксинация, преболедуване, антигенен тест

Повече информация може да откриете на: vivacomoborishte5.com

_______________

Снимки:

2. - Тишина (120 x 100 см, 2021)
3. - Деца на залеза (120 x 100 см, 2021)

Автор:
Гергана Иванова
Публикация:
07.01.2022 г. 15:23
Посетено:
1163
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/33956-tishina-izlozhba-na-konstantin-konstantinov