Изложби

Имерсивната инсталация PURE гостува в The Steps с нова концепция за времето и пространството

Потапящата визуално-сетивна инсталация на Християн Бакалов ще бъде представена в София от 9 до 12 декември 2021 г.

 

◊ СЪБИТИЕТО

Имерсивната инсталация PURE гостува в The Steps с нова концепция за времето и пространството

"...Всяко произведение на изкуството се развива във времето и всяко пространство, където то бива представено, става част от това развитие. В моето творчество пространството често дава началото на нова идея и начина на нейното споделяне с публиката..."

Преди Амстердам и след Антверпен, имерсивната визуална инсталация на Християн Бакалов – PURE ще бъде представена в София, от 9 до 12 декември 2021 г., в пространството за срещи и култура The Steps.  

PURE STEPS/ ЧИСТИ СТЪПКИ е ново произведение на българо-френския артист Християн Бакалов, част от трилогията му Eternia, която изследва човека и неговата концепция за реално и имагинерно. Случва се във времена, в които според артиста, всяка наша стъпка бива премерена,  ограничавана, застрашена, осъдена, а понякога дори съдбовна. Той се надява и пожелава, каквито и да са нашите бъдещи стъпки, като индивиди, семейства или  общества, те да бъдат чисти.

"... Винаги съм се стремял моите инсталации да предоставят различни ментални, емоционални и чувствени пространства на посетителите, където те да сънуват нови реалности, да създават светове без пропаганда и експлоатация, да изграждат нови прототипи на самите себе си през собствените си сетива и чувства…"

Потапящите (имерсивни) визуални инсталации на Християн Бакалов са aртистичен експеримент, който съчетава визуалнo изкуство, движенчески театър и пърформанс и се осъществяват с участието на доброволци – непрофесионалисти от различна възрасти и без предварителна сценична подготовка. Всяко произведение е ново и различно, защото променя пространството, в което се случва и работи с въображението на всеки един посетител, а драматургичното се случва навътре в човека.

* * *

Повече за събитието, датите и билетите: https://www.facebook.com/events/s/pure-steps

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
07.12.2021 г. 14:45
Етикети:
пърформансдвиженчески театърХристиян Бакалов
потапяща визуално-сетивна инсталация
PURE
визуалнo изкуство
имерсивна визуална инсталация
Посетено:
932
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/33846-imersivnata-instalatsiya-pure-gostuva-v-the-steps-s-nova-kontseptsiya-za-vremeto-i-prostranstvoto