Изложби

На чаша вино с Модернистите на XX век в Галерия Vivacom Art Hall

Специално издание от поредицата "Арт & Вино"

На чаша вино с Модернистите на XX век в Галерия Vivacom Art Hall: 1
На чаша вино с Модернистите на XX век в Галерия Vivacom Art Hall: 2
На чаша вино с Модернистите на XX век в Галерия Vivacom Art Hall: 3
На чаша вино с Модернистите на XX век в Галерия Vivacom Art Hall: 4

 

◊ ПОКАНА

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 отбелязва своята 10-годишнина с официалното откриване на изложба, посветена на големите Модернисти на XX век - Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и Фернан Леже. Събитието ще се състои на 1 декември от 18:30 ч. в Салонната зала на Галерията, а колекционери и посетители ще могат да се насладят на експозицията до 22 декември 2021 г.  с вход свободен.

По случай откриването на изложбата Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 Ви кани и на специално арт събитие от поредицата Арт и Вино” на 04 декември от 17:00 ч., което ще предизвика вашето вдъхновение.  Докато се наслаждавате на чаша хубаво вино и приятен разговор с приятели, може да създадете ваша собствена картина, вдъхновена от големите имена в Модернизма - Пикасо, Миро, Шагал и Дали. Ще имате възможността да разгледате шедьоврите на модерните автори и с помощта на професионален художник да създадете собствена картина, която да запазите като спомен или да подарите на любим за вас човек.

Елате и изживейте една незабравима вечер в зала Vivacom Art Hall Oborishte 5!

В изложбата ще бъдат представени: 14 нови и непоказвани изумителни експонати на Пабло Пикасо от серията “Carnet de la Californie” /портфолио, включващо 25 литографии, от изданието 500, отпечатано от ателие Mourlot, Париж/ и “Коридите”. Творби на Салвадор Дали от серията Библия Сакра, която съдържа текста на Библията със 105 цветни литографии (смесена техника), създадени през 1963 г. – 1964 г. Това е най-голямата публикувана серия с илюстрации на автора, издадена е от Ридзоли едишънс – Милано, Италия. Произведения на Марк Шагал от Библейската му серия, създадена през 1960 г., която е една от най-емоционалните му серии. Портфолиото включва общо 24 цветни литографии, всяка от които илюстрира сцена от старозаветен текст. Сред тях попадат „Изгонването на Адам и Ева от Райската градина”, „Молитвата на Йов” и др. Нови творби на Хуан Миро и Матис и др.

Част от картините идват от прочутото Ателие „Мурло“ в Ню Йорк, най-големият в света издател на оригинално графично изкуство, което работи с творците. Ще бъдат показани и постери от реализирани вече изложби на модернистите и Ателието. Всички произведения ще могат да бъдат закупени и да станат част от колекциите на българските почитатели.

 * * *

*В Галерията се спазват всички противоепидемични мерки, допускат се хора само с представен зелен сертификат от: ваксинация, преболедуване, пср тест/ антигенен тест.                                                      

Повече информация може да откриете на: vivacomoborishte5.com

_________________

Снимки на част от творбите:
2. Анри Матис - художник, творба "La cite - Notre Dame, Paris" 1937, подписана гравюра
3. Пабло Пикасо - художник, творба “Picador” , литография.
4. Шагал - художник, Библейската серия, литография на име “Изгонването на Адам и Ева от Рая”

 

Автор: Гергана Иванова
30.11.2021 г. 16:17
Посетено: 503
Етикети: Фернан Леже, Матис, Миро, Дали, Шагал, Пикасо, Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5, изложба, “Арт и Вино”, „Модернисти на XX век“
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/33793-na-chasha-vino-s-modernistite-na-xx-vek-v-galeriya-vivacom-art-hall