Изложби

"От материя в енергия" - самостоятелна изложба на Антимо Бертолино във Варна

26 ноември – 08 декември 2021, Арт Галерия "Ларго"

"От материя в енергия" - самостоятелна изложба на Антимо Бертолино във Варна: 1
"От материя в енергия" - самостоятелна изложба на Антимо Бертолино във Варна: 2
"От материя в енергия" - самостоятелна изложба на Антимо Бертолино във Варна: 3
"От материя в енергия" - самостоятелна изложба на Антимо Бертолино във Варна: 4

 

◊ ПОКАНА

Арт Галерия "Ларго" и Почетното Консулство на Италия във Варна представят

„От материя в енергия”

Самостоятелна изложба на Антимо Бертолино

26 ноември – 08 декември 2021

Откриване – петък,  26 ноември 2021 г., 17:00 часа 

 

В края на 2021-ва година Арт Галерия "Ларго" ще представи два проекта, които се реализират с любезната подкрепа на Италианското Консулство във Варна. Първият проект е самостоятелна изложба на италианския артист Антимо Бертолини от 26 ноември 2021 в Зала 2 на галерията. А от 15 декември с изложба в галерия "Ларго" ще бъде отбелязана годината на Данте, която почитат със събития в цял свят. Тогава в Зала 1 под патронажа на г-н Антонио Таркуинио, Почетен Консул на Република Италия, ще бъде представена „Божествена Комедия“ – изложба-графика и добавена реалност на търновския художник Светослав Косев.

Изложбата на Антимо Бертолино „От материя в енергия“ вече е представяна на няколко места в България – в Балчик, Пловдив, Ямбол. От 26 ноември 2021 варненци ще могат да се насладят на интересните и нетрадиционни творби в Зала 2 на Арт Галерия "Ларго". Италианецът разказва, че винаги е таял в себе си страст към изкуството. Той създава изящни творби чрез уникална авторова техника. С помощта на специални резци Антимо издълбава в дървената основа на картините си резки, от които оформя спирали, слънца и други обекти, а след това колорира всяка творба в различен цвят. Художникът казва, че в някои от картините прави по повече от деветстотин резки, с които оформя и пресъздава идеите си. Така в картините му се получава интересен ефект на обемност, на триизмерност на плоското иначе живописно пространство. А темите му са свързани със слънцето и природата, с любовта. Изкуството на Антимо Бертолино е модерно и изключително интериорно и неслучайно присъства в множество италиански и швейцарски колекции.

Очакваме ви на откриването на 26 ноември 2021 от 17:00 часа в Арт Галерия "Ларго", Варна, ул. "Хан Крум" 8. Повече за изложбата вижте в сайта на галерията на www.largogallery.com.  

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Антимо Бертолино е роден във Формиа, Италия през 1972 г. Дипломира се като скулптор в Сеса, Италия. Представя свои творби на различни изложби в Милано, Пиомбино, Флоренция, Рим, Торино, Лугано, където получава награди и признание, като Наградата за изкуство 2017. Отзиви за него публикуват изтъкнати историци и художествени критици, като Паоло Леви, Фулвио Викки, Лаура Милани, Грегорио Росси, Роберто Сабателли и Флавио Ареози. В момента Антимо Бертолино живее и твори в ателието си в Лугано – Швейцария. 

 

Автор: Нели Вълчева, галерист
25.11.2021 г. 15:54
Посетено: 1038
Етикети: самостоятелна изложба, Варна, Арт Галерия "Ларго", „От материя в енергия”, Антимо Бертолино, Почетно Консулство на Италия
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/33765-ot-materiya-v-energiya-samostoyatelna-izlozhba-na-antimo-bertolino-vav-varna