Изложби

"Ваканция на село" - изложба на Димитър Вецин

24 ноември - 8 декември 2021 г., галерия "Париж"

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия „Париж“ представя

Димитър Вецин 

„Ваканция на село“

изложба – живопис

24.11. – 8.12.2021 г.

На 24 ноември за девета поредна година в галерия „Париж“, ще се открие традиционната изложба на Димитър Вецин под името „Ваканция на село“.

Картините ще бъдат само десет на брой и отново ще са любимите на публиката зимни селски пейзажи изпълнени в стила на наивизма.

Любимото време на всички нас – ваканцията, ще можем да съпреживеем отново, като се видим като малки дечица хванати за ръце между нашите мили баба и дядо, тогава, когато светът е огромен, кокошките и петлите са понякога много страшни, кучетата и котките са нашите първи приятели, а пързалките са като малки излитащи космодруми. Селото е миниатюрната ни свободна от всичко и всички вселена, в нея любимите ни хора ни обгрижват, вкусно ни готвят, глезят ни и ни разказват приказки до огнището. Няма училище, няма уроци, само игри и веселби. Там ни пренася Димитър Вецин и дори ни показва истинската си къща, в която е роден, а малко по–нататък ще се запознаем и с неговия дядо каменоделец. Приседнал на стария пън, уморено отпуснал своя чук и погледнал ни с цялата си любов на света, която се процежда измежду дълбоките му бръчки. Това е онзи свят, в който границите не съществуват, възможностите са безкрайни, а всичкото ни усещане за свобода е дебело обвито в пашкула на любовта и домашния уют. Или простичко казано – Димитър Вецин ни връща в нашето вчера, където бяхме просто щастливи.

Изложбата може да бъде разгледана на живо, както и онлайн в сайта на галерията.

Официално откриване не се предвижда!

www.gallery-paris.com   

 

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
23.11.2021 г. 13:27
Посетено:
1073
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/33745-vakantsiya-na-selo-izlozhba-na-dimitar-vetsin