Изложби

„Disconnect“ - първа самостоятелна изложба на Илиана Илиева

7 - 21 октомври 2021, Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5

 

◊ ПОКАНА

На 7 октомври от 19:00 ч. Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 ще открие изложбата „Disconnect“ - първата самостоятелна изложба на младата художничка Илиана Илиева. Тя разказва за темата, вдъхновила изложбата:

“През последната година и половина бяхме свързани виртуално, повече от когато и да било. DISCONNECT буквално означава да се изключиш. Основното послание е DISCONNECT TO CONNECT - да отхвърлим неписаните “идеали” за красота и просперитет на мрежата, за да съществуваме отново пълноценни и автентични в реалния свят. Картините правят паралел между класически образи и образи, характерни за съвременното изкуство и поп култура. На фокус са мимиките и израженията, които пандемията скри под маските. Като художник аз съм наблюдател, визионер, разказвач на истории, социален документалист, провокатор. Вярвам, че в изкуството не съществува въпросът защо. Една от привилегиите на това да бъдеш артист е абсолютната свобода да създаваш, интерпретираш и документираш.”

Илиана Илиева е родена през 1986 г. в София. През 2000 г. е приета в Художествена гимназия, но обстоятелствата я изпращат по съвършено различен път. Завършва бакалавърската и магистърската си степени в университетите в Портсмут и Кардиф. Работи в корпоративната сфера, но изкуството завинаги остава голямата ѝ страст.

Артистичният стил на Илиана Илиева е подчертано модерен, ярък и освободен. Вдъхновени от модата, фотографията и поп културата, платната ѝ провокират и представят интригуващи образи и недвусмислени послания. Използва синергията между класически техники и съвременен контекст. 

Изложените картини могат да бъдат закупени на място в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 от любители и ценители на изкуството. Желаещите да посетят изложбата могат да го направят от 07.10.2021 г. до 21.10.2021 г. с вход свободен.

 

Автор:
Гергана Иванова
Публикация:
04.10.2021 г. 12:06
Посетено:
991
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/33463-disconnect-parva-samostoyatelna-izlozhba-na-iliana-ilieva