Изложби

Изложба на наградени творби от Националния конкурс за детско хайку с рисунка на тема „Златна есен”

9 – 13 октомври 2021, Столична библиотека

Изложба на наградени творби от Националния конкурс за детско хайку с рисунка на тема „Златна есен”

 

◊ ПОКАНА

Български хайку съюз има удоволствието да ви покани на изложба на наградени творби на български деца от Националния конкурс за детско хайку с рисунка на тема „Златна есен”

Официалното откриване е на 9 октомври 2021 г. от 14:00 ч. в гр. София, Столична библиотека, пл. „Петко Р. Славейков“ 4.


Организатори са Български хайку съюз и Сдружение за икебана „Сога”, с подкрепата на: Посолството на Япония в България, Фондация за талантливи деца по шах и хайку „Иванка и Георги Янкови“ и Хайку клуб – Пловдив.

 

◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

В съчетание с рисунка или апликация, хайку предлага неограничени възможности за още по-оригинално визуално изразяване на децата под формата на японското изкуство хайга. А когато темата е „Златна есен”, съчетанието на поезия и визуален образ в една художествена творба е истинска наслада.  

Творбите са посветени на естетиката на един от най-красивите сезони – есента. Чрез тях зрителите ще могат да се докоснат до красотата на природата и да съпреживеят поетиката на есента, отразена чрез пъстрата палитра на детското въображение, светоусещане и поетичен талант.

Изложбата ще бъде аранжирана с тематични композиции на Сдружение за икебана „Сога” и може да бъде разгледана от 9 октомври (между 10:00 и 18:00 ч.) до 13 октомври.

Добре дошли!

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
03.10.2021 г. 13:13
Етикети:
Посетено:
2389
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/33460-izlozhba-na-nagradeni-tvorbi-ot-natsionalniya-konkurs-za-detsko-hayku-s-risunka-na-tema-zlatna-esen