Изложби

Български филмов плакат

В навечерието на Празника на българското кино

◊ СЪБИТИЕТО

Изложба от репродукции на филмови плакати – „Български филмов плакат”

Изложбата беше открита от зам.-министъра на културата Иван Токаджиев на 12 януари в зала „Средец” на Министерството на културата.

На официалното откриване присъстваха изпълнителният директор на ИА "Национален филмов център” - проф. Александър Грозев, както и председателят на Съюза на българските филмови дейци - Иван Павлов


◊ ПОВЕЧЕ
        
Експозицията е организирана от Министерството на културата и Изпълнителна агенция “Национален филмов център” със съдействието и от фондовете на Българска национална филмотека, и е по повод Деня на българското кино - 13 януари. 

В изложбата са включени 50 български филмови плаката, между които “Гераците”, “Под игото”, “Героите на Шипка”, “Наша земя”, “Сиромашка радост”, както и по-новите - “Оркестър без име”, “Рицар без броня”, “Войната на таралежите”, “Дами канят”, “Крадецът на праскови”, “13-ата годеница на принца”, “Любимец 13” и др.


Изложбата може да се види до 21 януари 2007 г. в зала „Средец” на Министерството на културата на адрес: София, бул. „Ал. Стамболийски” № 17.


Автор:
MK
Публикация:
12.01.2007 г. 17:39
Етикети:
Посетено:
838
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/3336-balgarski-filmov-plakat