Изложби

Откриване на изложбата на Красимира Друмева „Поглед от звездите”, вдъхновена от творчеството на Станислав Лем

14 септември 2021 г., 18:30 ч., Полски институт в София

Откриване на изложбата на Красимира Друмева „Поглед от звездите”, вдъхновена от творчеството на Станислав Лем

 

◊ ПОКАНА

Откриване на изложбата на Красимира Друмева

„Поглед от звездите”,

вдъхновена от творчеството на Станислав Лем

Кога: 14 септември 2021 г., вторник, 18:30 ч.

Къде: Полски институт в София, ул. „Веслец“ № 12, вход свободен

Организатори: Полски институт в София

По случай Годината на Станислав Лем и 100-годишнината от рождението му

 

Изложбата “Поглед от звездите” е вдъхновена от необятното творчество на полския писател, фантаст и философ Станислав Лем. Представени са 11 творби, изпълнени с дигитална техника. Авторът – Красимира Друмева пресъздава своята идея, че бъдещето вече е тук. Именно затова в процеса на създаване на картините тя използва фотографски колажи от нашата реалност.

Красимира Друмева е художник, графичен дизайнер и преподавател. Работи в областта на печатната и уеб реклама, запазен знак, плакат, фотография и живопис. Преподава графичен дизайн и визуална комуникация във Великотърновския университет, ръководител на катедра „Графичен дизайн и визуални комуникации”. Автор на множество академични статии, учебни помагала и книги, предназначени за студенти и млади дизайнери. Има осем самостоятелни изложби, носител е много награди.

 

Изложбата продължава до 8 октомври 2021 r.

Заповядайте!

 

* Проявата ще се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки, препоръчани от Министерството на здравеопазването: заетост на местата до 50%, настаняване на зрителите през един стол, спазване на физическа дистанция от 1,5 м, задължително носене на маски и дезинфекция на ръцете при влизане в обекта.

Автор:
Полски институт в София
Публикация:
13.09.2021 г. 11:54
Посетено:
721
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/33333-otkrivane-na-izlozhbata-na-krasimira-drumeva-pogled-ot-zvezdite-vdahnovena-ot-tvorchestvoto-na-stanislav-lem