Изложби

“Предмети на дейност”: Нова изложба в София показва професионалните победи на НПО през лични предмети

Инициативата на Българския център за нестопанско право за втора поредна година поставя на фокус постиженията на неправителствения сектор в страната

“Предмети на дейност”: Нова изложба в София показва професионалните победи на НПО през лични предмети

 

◊ ИЗЛОЖБА "ПРЕДМЕТИ НА ДЕЙНОСТ"

Нова изложба в София поставя на фокус работата на неправителствения сектор в страната – през серия фотографии на лични предмети, които символизират професионалните победи на група граждански лидери.

“Предмети на дейност” е кампания на Българския център за нестопанско право (БЦНП), която за втора поредна година разказва за смисъла от дейността на гражданските организации. 

“Именно гражданският сектор е този, който променя средата, който е коректив на властта и който оказва подкрепа на най-уязвимите, но често работата на НПО в България остава неразбрана”, казват от БЦНП. От там са поканили 40 двигатели на организации да се включат със своите лица и истории на промяна и с предметите, свързани с тези победи. 

“Търсихме лични предмети с история. Знаем, че хората се свързват най-силно с истории, а предметите са мощен и наситен със смисъл визуален материал. Вярваме, че пътят на сектора напред минава именно през разказване на истории, през общо действие и през изразяване на взаимна подкрепа”, казва Надя Шабани, директор на БЦНП. “Тази година БЦНП ставаме на 20 години, което е още един повод да увеличим споделянето на успехите на гражданските организации - като покажем хората в тях и техните постижения”.

Изложбата със снимки на изтъкнатия български фотограф Яна Лозева е пред Кино Кабана в София, и ще продължи до 14.09.2021 г. Предмети на дейност” се случва в сътрудничество с глобалното креативно студио Fine Acts и благодарение на подкрепата на Фондация Америка за България, Фондация Отворено общество и Столична община.

Цялата кампания може да бъде проследена и на Facebook страницата на БЦНП през септември. 

* * *

За повече информация: www.bcnl.org

 

 

Автор: Организаторите
02.09.2021 г. 13:26
Посетено: 732
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/33282-predmeti-na-deynost-nova-izlozhba-v-sofiya-pokazva-profesionalnite-pobedi-na-npo-prez-lichni-predmeti