Изложби

Галерия "Възраждане" на 26 години!

Специална изложба живопис "Моето дълго чакано вчера" на големия пловдивски живописец Ангел Герджиков!

Галерия "Възраждане" на 26 години!

 

◊ ГАЛЕРИЯ "ВЪЗРАЖДАНЕ" НА 26 ГОДИНИ

На 31 август 2021 г., вторник, от 18:00 ч. галерия "Възраждане" Ви кани на своя 26-ти рожден ден и изложба живопис „Моето дълго чакано вчера“ на големият пловдивски живописец Ангел Герджиков. Картините ще можете да разгледате, на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 20 септември 2021 г.

"Новите картини на Ангел Герджиков постигат една степен на майсторство, което подсказва, че авторът е в апогея на своето творчество. Особено магичен е колоритът в платната, ужким явна вакханалия на цветовете, а всъщност живописният инстинкт на Ангел го води по много точни и ясни пътища. Персонажите на художника, все повече и повече одухотворяват едрия план, но вече създават нови светове в света, предоставен им от автора. Надскачат известни закономерности, за да осъществят своя живот на индивидуалисти. Но все пак в колектив. Силна живопис, която се налага категорично и безкомпромисно в съзнанието на зрителя."

                                                                          Краси Алексиева, 2021 г.

Цялата изложба можете да разгледате тук: https://online.fliphtml5.com/djhgs/vjua/

Ангел Герджиков е роден през 1969 г. в гр. Пловдив. Завършва Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ през 1988 г. Продължава образованието си във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” до 1995 г., специалност Живопис в класа на проф. Никола Русчуклиев. Член е на Дружеството на Пловдивските художници. Има 25 самостоятелни изложби и многобройни участия в общи. Живее и работи в гр. Пловдив. Носител на наградата „Пловдив“ за 2019 г. на гр. Пловдив за постижения в областта на живописта.

 

 

Автор: Симеон Алексиев
30.08.2021 г. 14:07
Посетено: 1257
Етикети: Ангел Герджиков, рожден ден, живопис, Пловдив, изложба, галерия Възраждане, „Моето дълго чакано вчера“, 26 години
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/33257-galeriya-vazrazhdane-na-26-godini