Изложби

Впечатляващи фотографии от световен научен проект - на Моста на влюбените в София

Изложбата „Слънце на Земята“ може да бъде разгледана до 23 август 2021 г.

Впечатляващи фотографии от световен научен проект - на Моста на влюбените в София

 

◊ СЪБИТИЕТО

Изложба с кадри на професионалния фотограф на международния проект ITER Робер Арно разкрива красотата на един строеж, обединил най-големите нации по света. 

Експозицията  разказва за мащабния научен проект, чиято цел е да постигне управляем ядрен синтез. Това е едно от най-амбициозните енергийни начинания в света, тъй като ядреният синтез не се случва на Земята в естествени условия. В проекта участват над 35 страни, сред които България като член на ЕС, Русия, Китай, Индия, Япония, САЩ и Република Корея.

Изложбата „Слънце на Земята“ включва 30 фотографски импресии от изграждането на експериментален термоядрен реактор в Карадаш, Франция. Фотосите предлагат впечатляващо красив поглед към науката и технологиите. 27 от тях са собственост на Международната организация ITER, докато останалите 3 са осигурени от Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН - организатор на изложбата. Партньори на събитието са Българското ядрено дружество, „Росатом“ и БУЛАТОМ. Организаторите се надяват, че науката и технологията също могат да радват човешкото око със своята неповторима красота.

Експозицията може да бъде разгледана до 23 август 2021 година в центъра на София, на емблематичния Мост на влюбените до НДК.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
14.08.2021 г. 14:49
Етикети:
фотографиямеждународен проектизложба
експериментален термоядрен реактор
„Слънце на Земята“
Робер Арно
ITER
Посетено:
1314
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/33222-vpechatlyavashti-fotografii-ot-svetoven-nauchen-proekt-na-mosta-na-vlyubenite-v-sofiya