Изложби

Изложба в галерия Оkazio - Русе

Предизвикателство към ценителите на живописта

Изложба в галерия Оkazio - Русе
“Безименна” - картина на Десислава Минчева


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия Оkazio представя известни майстори на палитрата - Сули Сеферов, Калина Тасева, Бисера Прахова, Едмонд  Демирджиян, Долорес Дилова, Тома Трифоновски, Десислава Минчева, Снежана Живкова, Христо Тодоров, Ива Яранова.


◊ ЗА ГАЛЕРИЯТА

Галерия Оkazio определено се налага в Русе като галерия с изискан вкус към добрите майстори на палитрата. Сякаш собственичката иска да разбуди духовете в града и да покаже, че все пак изкуството може да е на ниво, дори и днес. Дали пък това не е поредното предизвикателство към ценителите на живописта?


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Този път русенската художничка Василка Монева е приютила платната на имена като Сули Сеферов, Калина Тасева, Бисера Прахова, Едмонд  Демирджиян, Долорес Дилова, Тома Трифоновски, Десислава Минчева, Снежана Живкова, Христо Тодоров, Ива Яранова.

Авторите не се нуждаят от многословно представяне. Творбите им определено си заслужава поне да се видят. Картините сами разказват за художниците, защото са наситени като емоция, колорит, тематика.

Ще допълня, че невероятно нежен и деликатен е рисунъкът на Сули Сеферов, познат на любителите на живописта като „приказен разказвач”. Като продължение на цветната приказка е силната и в същото време драматична творба “Безименна” на Десислава Минчева.

Интересната експозиция в малката русенска галерия Оkazio може да бъде видяна до месец февруари.
Автор:
Лилия Рачева, в. Форум
Публикация:
10.01.2007 г. 14:31
Посетено:
1867
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/3321-izlozhba-v-galeriya-okazio-ruse