Изложби

Откриване на изложба "Хроники на инфодемията"

19 юли 2021 г., 18:30 ч., София - Градската градина

Откриване на изложба "Хроники на инфодемията"

 

◊ ПОКАНА

Изложба с илюстрации на тема „Хроники на инфодемията” ще бъде открита в галерията на открито в Градската градина (между пл. „Княз Ал. Батенберг“ и ул. „Дякон Игнатий“) от 18:30 ч. на 19 юли 2021 г.

Инициативата е на Асоциацията на европейските журналисти – България и Фондацията за свободата „Фридрих Науман” с подкрепата на дирекция „Култура” на Столичната община.

Илюстраторът Пеню Кирацов представя 14 карикатури към журналистически текстове, развенчаващи определена дезинформация, фалшива новина или мит, свързани с пандемията от COVID-19, която вече втора година доминира информационния поток.

В ситуация на глобална здравна криза „заразяването“ на обществото със слухове, конспирации, заблуждаващи твърдения и откровени небивалици може да бъде също толкова опасно, колкото със самия вирус. Неслучайно Световната здравна организация предупреди в началото на пандемията, че т.нар. инфодемия се разпространява почти толкова бързо, колкото самият коронавирус.

В края на 2020 г. Фондацията за свободата „Фридрих Науман” издаде сборник със статиите и карикатурите от поредицата.

В деня на откриването на 19 юли всеки посетител ще получи книгата като комплимент от организаторите. Изложбата ще бъде на разположение на столичани и гостите на столицата до 2 август 2021 г. Входът е свободен.

Заповядайте!

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
17.07.2021 г. 17:11
Етикети:
илюстрациидезинформацияпандемияизложбакарикатуриАсоциация на европейските журналисти
Пеню Кирацов
„Хроники на инфодемията”Фондация „Фридрих Науман”
Посетено:
1783
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/33124-otkrivane-na-izlozhba-hroniki-na-infodemiyata