Изложби

Open Borders – изложба живопис на Ивелина Момчева

20 юли –  07 септември 2021, One Gallery

Open Borders – изложба живопис на Ивелина Момчева

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

One Gallery и BlackPeak Capital
представят

Open Borders

Ивелина Момчева

самостоятелна изложба живопис

20.07. –  07.09.2021

Официално откриване: 20 юли, вторник, 18:00 – 20:30 ч.

Галерия ONE, гр. София, ул. „Иван Вазов“ 14 ( вход от ул.„6-ти Септември“)

 

OPEN BORDERS е темата, разгърната в последната самостоятелна изложба на Ивелина Момчева.  Блестящо присвояващата множество актуални проблем,и визуализирани чрез специфичния художествен  стил, изложбата зарежда с поетични размисли и ярка критика към  консуматорската култура и човешкия излишък като цяло. За да създаде разказ, подобен на разкадровка, свободно базиран на живота в реалността, авторката включва 8 живописни платна, рисувани върху пана, които са  своеобразни препратки  към отделни актуални  теми  и различни гледни точки.

Колекцията OPEN BORDERS  ще бъде дигитално представена и на едни от най-популярните NFT платформи – OpenSea и Rarible. Галерия ONE се превръща в мост между физическото и дигиталното пространство, навлизайки в света на крипто изкуството.

Както авторката споделя “Там, където първо се обръщаме към душевните ценности, мислите са насочени към другите, а не егоистично към себе си единствено. Това е днешната борба за съхранение... и така “бурното море” ни отнема душевността...Това е днешната борба - как да съхраниш себе си ?!”

Ивелина Момчева (р. 1988 г.) е новоизгряващ артист, базирана в София, България. Работи в областта на живописта и инсталацията.  В творчеството си тя поставя като водещ акцент теми със социална значимост като: идентичност, ценности, темите за  консуматорството и  екологията.  Определя себе си като бунтар. Живяла е в Англия и Обединените Арабски Емирства, което обогатява нейния мироглед на творец по специфичен начин и ѝ дава възможност за обмен със значими имена от съвременното изкуство и световната арт сцена. Тя се завръща в България за да сподели опита, който получава от своите артистични посоки.

*

Настоящата изложба е съвместен проект на галерия ONE и BlackPeak Capital.

 

Автор: ONE Gallery
12.07.2021 г. 17:59
Посетено: 701
Етикети: Ивелина Момчева, изложба живопис, One Gallery, BlackPeak Capital, Open Borders
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/33106-open-borders-izlozhba-zhivopis-na-ivelina-momcheva