Изложби

XVIII Годишна изложба на деца от Ателие "Приказен свят", с ръководител Татяна Антонова

Изложбата ще представи 90 творби от учебната 2020/2021 година

XVIII Годишна изложба на деца от Ателие "Приказен свят", с ръководител Татяна Антонова

 

◊ ПОКАНА

На 12 юни в 15.30 часа в СБХ - Изложбен център ул. "Шипка" 6 ще бъде открита Осемнадесетата годишна изложба на прекрасните и талантливи деца от Ателие "Приказен свят", с ръководител Татяна Антонова.

Изложбата ще представи 90 творби от учебната 2020/2021 година, изпълнени в различни техники.

В дните от откриването до края на м. юни, посетителите на детската изложба ще могат да се насладят на разнообразието от теми и жанрове, в рисунките на деца на възраст от 4 г. до 17 г.

Ще бъде изложен и сътвореният през изтеклата, твърде необичайна за всички година, иконостас "Възкресение", изработен от деца на възраст 11-15 г. В техника, близка до апликация и "папие-маше", изцяло от екологични материали като велпапе, хартия, корк, памучно и конопено въже, са представени основно шест сцени от последните земни дни на Христос.

Получените до момента награди от Германия, Беларус, Португалия, Румъния, САЩ, Турция, Франция и от дванадесет родни конкурса, ще станат отново повод за трепетни вълнения и удовлетворение от положените усилия. Ще бъдат връчени и дипломи за успешно представяне през учебната година на всички възпитаници за Ателието.

Ателие "Приказен свят" е ателие, в което се обучават по изобразително изкуство деца на възраст над 4-годишна възраст от 2003 г. насам. Негов създател и ръководител е Татяна Антонова - художник магистър по изобразително изкуство, с вече 35-годишен стаж като преподавател. За това време нейните възпитаници са носители на многобройни отличия и престижно награди от участия в наши и световни конкурси и изложби.

Заповядайте да усетите полъха на детството и да се насладите на непосредствената свежест на детските рисунки!

Отдайте заслуженото на малките художници, устояли на трудната за всички нас ситуация, но не загърбили желанието си да творят и развиват усета си за красота, както и да утоляват безспир несекващата жажда за знания!

Автор:
Калина Петкова
Публикация:
11.06.2021 г. 11:47
Посетено:
983
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/32914-xviii-godishna-izlozhba-na-detsa-ot-atelie-prikazen-svyat-s-rakovoditel-tatyana-antonova