Изложби

"Завръщане" - изложба живопис на Богомил Арсов

1–20 юни 2021 г., Галерия "Париж"

"Завръщане" - изложба живопис на Богомил Арсов

 

◊ ПОКАНА

Галерия "Париж" представя

Богомил Арсов

"Завръщане" 

изложба живопис

01.06. – 20.06.2021

 

На първи юни и неслучайно в „Деня на детето“, галерия „Париж“ ще открие изложбата на художника Богомил Арсов „Завръщане“, който в своята живопис твори с душата на едно голямо непораснало дете. Не е случаен и изборът на заглавие, тъй като за тези осемнадесет години живот на галерията, авторът е имал няколко заминавания и завръщания в нея. Сложни са човешките взаимоотношения, а още повече, когато се градят между твърде чувствителните натури на художници и галеристи.

„Завръщане“ е обаче и доста по–широка тема в картините на Богомил, тъй като тук ще се срещнем с големите и винаги очакващи своите любими обитатели къщи, ще поздравим Дон Кихот и Санчо Панса, които може би вече уморено се прибират към дома, ще се пренесем в любовта на тангото, ще се заслушаме в музиката на флейтистката и пианистката, а накрая ще затактуваме в лекия ритъм на барабанчика. Цветовете са хем дълбоки и сложно разработени, хем искрящи и лазурни, носещи в себе си цялото слънце на света, създаващи радостното чувство на виталност и жизнеутвърждение .

Богомил Арсов е в истинския смисъл самобитен художник – наивист, тъй като няма никакво художествено образование, което да го е оформило и школувало, твори спонтанно, смело и със замах, без да се страхува от големите формати, без да се съобразява с каквито и да било канони в живописта, просто се оставя на своя вътрешен извор, който е наистина дълбок и буен, тъй като е успял да сътвори вече десетки самостоятелни изложби.

Галерия „Париж“ кани отново всички почитатели на Богомил Арсов, да го посрещнат в неговото завръщане и чрез картините му да открият един по-различен и може би позабравен детски поглед към света.

Изложбата може да бъде разгледана на живо, както и онлайн в сайта на галерията. www.gallery-paris.com      

 

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
28.05.2021 г. 15:26
Посетено:
775
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/32810-zavrashtane-izlozhba-zhivopis-na-bogomil-arsov