Изложби

"Видимо и невидимо" - изложба живопис на Диана Dezir

19 май - 8 юни 2021, Галерия “ЛИК” - София

"Видимо и невидимо" - изложба живопис на Диана Dezir

 

◊ ПОКАНА

Галерия “ЛИК”
представя

Диана Dezir 

„Видимо и невидимо“

Самостоятелна изложба живопис

от 19.05. до 8.06. 2021 г.

Вернисаж 19 май (сряда), 17.30 ч. - 20.30 ч.

 

„Видимо и невидимо“, в един свят на дуализъм е ясно, че така ще бъде и то дълго време. При положение, че познаваме само 5 % от Вселената, представете си, всъщност какво знаем и разбираме за света около нас. Диана се опитва да изобрази и двата свята, въпреки голямото ни незнание, но нали всъщност така се върви напред?

Очевидно е, че с техниката не е възможно да усетим, да почувстваме невидимото, затова остава единствената възможност да открием тези тънки енергии само чрез духовните възприятия

 „Нивото на еволюция чрез човешкия мозък е завършено. По-нататъшния прогрес зависи не от мозъка, а от сърцето.“
Николай Рьорих

Много колорит, много светлина, много енергия, много поезия има в картините на Диана Дезир. Дезир е желание, затова и много желание за красота - понякога природна, понякога абстрактна, рядко монохромна, но винаги с яркото присъствие на отношението на художничката. Картините са толкова силни, че не могат да оставят зрителя безучастен. Те или много се харесват, или много се отричат, но не те оставят безразличен към видяното. Богатият колорит и понякога несъвместимите цветове, натоварват съзнанието със силна провокативна енергия и в един момент човек се чувства повлечен от водовъртеж от чувства и емоции. Картини като дъгата – има всичко в тях, но винаги остава нещо и за после, когато минеш под дъгата и си от другата страна. Емоцията!

Творения без правила обхващат всичко: Безкрая, чувства, емоции, настроения, прозрения, вибрации, а формата или цвета само допълват картината. Богатството и силата на цветовете е огромно, въображението няма граница. Запомнящи се творби, създадени като че ли на един дъх и с един замах!

Румяна Велинова, „ЛИК“

Автор:
Галерия “ЛИК”
Публикация:
19.05.2021 г. 14:03
Етикети:
живописизложбаГалерия “ЛИК”
Диана Дезир
Диана Dezir
"Видимо и невидимо"
Посетено:
1136
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/32753-vidimo-i-nevidimo-izlozhba-zhivopis-na-diana-dezir