Изложби

Галерия “ЛИК” представя Пламен Бонев

Самостоятелна изложба живопис, 28 април - 18 май 2021

Галерия “ЛИК” представя Пламен Бонев

 

◊ ПОКАНА

Галерия  “ЛИК”
представя

Пламен Бонев

Самостоятелна изложба живопис

от 28 април до 18 май 2021

Откриване: 28 април, сряда, 18.30 ч.

 

Пламен Бонев е богонадарен художник. Като живописец е белязан от майсторство, което е път към сърцата на почитателите му. Той е художник естет. Разсъждавайки върху същината на художествената творба, знаменитият Бешков споделя: „Няма истина в изкуството извън творческата преживелица. Аз се изправям пред картината, като пред сюжет. Аз се изправям пред автора и беседвам с него."

Именно споделеното от големия творец е път към изкуството на Пламен Бонев. Създаденото от него са знаци на пътя към авангардното. То е послание към бъдещето. И не без основание, художник, който притежава талант, носи у себе си богатството на идеи, които въплътява в живописните платна.

Бонев ни напомня, че изкуството не е копиране на нещата, а създаване на една нова естетика.

Платната му носят отпечатъка на утвърден майстор на колорита. Изкуството му е далеч от баналните факти. То е самобитно и е благоговение пред олтара на живота.

 

Пламен Бонев е роден през 1954 г. в София. Завършил е Художествената академия София през 1989 г. Участник в над 150 общи изложби. Автор на повече от 30 самостоятелни изложби. Сценограф на кукления театър в Благоевград 20 г. Над 10 награди за живопис и 3 за сценография. От 2000 до 2016 г. преподава живопис в Лятна академия Люксембург. Негови работи има в НХГ, почти всички галерии в страната, Пушкинския музей в Русия, кметството в Дюделанж (Люксембург), замъка Решел, галерията на гр. Олщин (Полша), банки в България, Германия и др. Картини на Пламен Бонев са в частни колекции в България, Швейцария, Полша, Русия, Германия, Люксембург, Италия, Уругвай, Франция, Белгия, Румъния, Гърция, Северна Македония. Работи и живее в Благоевград.

Автор:
Галерия “ЛИК”
Публикация:
27.04.2021 г. 13:29
Посетено:
995
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/32646-galeriya-lik-predstavya-plamen-bonev